Ideaalse T-särgi otsimine võib osutuda oodatust palju keerulisemaks, sest lõikeid ja mudeleid on palju. Proovides jälgi kindlasti kaeluse ja käise lõiget. Värvidest eelista valget, musta ja halli.
Ilu ja mood
17. august 2013, 08:00

Ideaalse garderoobi saladus: palju igavaid ja veidi vähem põnevaid riideid

Ilmselt on iga naise ja ehk ka mehe elus hetki, kus riidekapp ajab üle, aga ikka pole midagi selga panna. Süüdi pole selles enamasti sugugi mitte inspiratsiooni puudus või katkine pesumasin, vaid hoopis tõsiasi, et garderoobis napib baastooteid. Mis need on ja kuidas nende abil ideaalne garderoob moodustada?

Kindlasti ei pea ideaalne garderoob koosnema ainult hirmkallitest disainer-rõivastest. Kuigi on ka neid, kelle riidekapis ainult eksklusiivsed rõivad ripuvadki, kuid nende väheste jaoks ei valmista ka mul–pole-midagi-selga-panna-päevad peavalu, vaid vastupidi – annavad põhjuse riidekraami juurde hankida või üldse kogu garderoob välja vahetada.

Lihtsurelikud aga seda siiski teha ei saa, mistõttu tuleb põneva välimuse nimel pingutada. Pingutus tähendab seda, et leida tuleb riideesemed, mida saab miksida võimalikult paljude teiste kapis rippuvate asjadega. Moerahvas kutsub selliseid tolerantseid tegelasi baasrõivasteks. Täiusliku garderoobi võtmeks ongi baasrõivaste ja veidi erilisemate riiete õige tasakaal. Või siis minimalistlikuma maitse korral võibki kappi ainult baasriideid koguda ja siis neile ehete ja aksessuaaridega isikupära lisada.

Baasrõivaste ostmisel tuleks trenditoodetest kauge kaarega mööda käia, eelistades pigem oma kehatüübile kõige paremini sobivaid klassikalisi lõikeid.

Staaride garderoobi lemmikdisainer

Hollywoodi staare nähakse viimasel ajal üha rohkem Taani päritolu disaineri Anine Bingi riietes. Praegu koos perega Hollywood Hillsis elav Bing disainibki ainult nii-öelda baasriideid ja aksessuaare, mida saab omavahel hõlpsalt miksida. Bing on mitmetes intervjuudes rääkinud, et ta ei viitsi kunagi enda riietamisele palju aega raisata ning kõige meelsamini kannabki teksaseid, T-särki ja nahktagi. Vihjeks, Anine Bingi veebipoest saab tellida ka Eestisse. Klassikaliste T-särkide hinnad algavad seal 90 eurost.

Kudum

Ideaalne kudum teenib sind nii peol kui kodus teleka ees. Vihjeks – tihti leiab klassikalisema lõike ja värvitooniga mudeleid hoopis meesteosakonnast.

Teksad

Ideaalsete teksade otsa komistamine võib olla sama keeruline kui ideaalse kaaslase leidmine. Kui tahad saada endale teksad, mis sind ühelgi juhul hätta ei jäta, võta endale üks päev, kus sa ainult proovid mitmesuguseid teksamudeleid.

Must seelik

Eelista pliiatsseelikut, mida saab kanda nii pidulikumatel üritustel kui igapäevaselt. Viimasel juhul võib vabalt seelikuga kombineerida mõne viisaka pusa ja ketsid ning trendipunktid kukuvad. Kui pliiatsseelik sinu maitse siiski pole, võid eelistada ka lühemaid miniseelikuid, kuid kindlasti tuleks jääda sündsuse piiridesse. Mustast lateksist superminid seelikud ei kuulu kohe kindlasti siia kategooriasse. Samuti ei tasu osta musta maksiseelikut, need jäägu vaid soojemateks hooaegadeks.

Kostüümipüksid

Kõige lihtsam viis end pead murdmata veidikene pidulikumalt riidesse panna. Vali kvaliteetsest materjalist püksid. Kusjuures, laheda välimuse saamiseks võib pükse vabalt ka näiteks valge T-särgiga kanda.

Triiksärk

Ideaalselt istuvat triiksärki sobib kanda ka pidulikumatel puhkudel ja eriti stiilse komplekti saad siis, kui kombineerid särki teksade ja mõne laheda jaki ning kontskingadega.

T-särgid

Kindlasti pole siinkohal tegu tugitoolisportlaste XXXL suuruste T-särkidega, vaid viisakate, figuurijälgivate kehakatetega. Ideaalse T-särgi otsimine võib osutuda oodatust palju keerulisemaks, sest lõikeid ja mudeleid on palju. Proovides jälgi kindlasti kaeluse ja käise lõiget. Värvidest eelista valget, musta ja halli.

Aksessuaari-garderoobi peategelased

Kui riidekapis on kord loodud, siis tuleb edasi liikuda aksessuaaride juurde. Kuigi just kingad, kotid ja jalanõud on need, mis võivad riietusele vürtsi andmiseks veidi erilisemad olla, on ka siin omad baastooted, mis kehval päeval hädast välja aitavad.

Kontrolli, kas sinu aksessuaaride hulgas on:

mustad kontskingad

baleriinad

briljantkõrvarõngad

kokteilisõrmus

mõni pärlitest ehe

korraliku struktuuriga kott

ridikül

vöö (ideaalis võiks olla üks peenike, üks keskmise laiusega ja üks lai vöö)

kullast või hõbedast käevõru

metallist käekell