Masserimiseks kasutatav vibraator näeb välja umbes sellise kujuga.Foto: AFP/Scanpix
Suhted
22. märts 2013, 11:22

Sekslelud ravivad kurku ja parandavad häält (12)

Alberta ülikooli hääletreener masseeris näitlejate ja lauljate kurku seksleludega ning avastas, et see mõjub neile väga hästi.

"Tean, et see on veidi kummaline," ütleb professor David Ley, kelle sõnul aitavad vibreerivad lelud lõdvestada neelus olevaid pingeid, mis omakorda parendab hääleulatust.

Ley rõhutab, et ta pole siiski arst või terapeut, mistõttu peaksid kõri- või hääleprobleemidega inimesed esmalt ikka arsti poole pöörduma, kirjutab Metro.

Torontost pärit näitleja Sara Farb ostis internetist koheselt sekslelu, kui Ley oli oma imetrikke tema peal proovinud. Farb väidab, et massaažist tulenev efekt oli kohene.

Kurgu masseerimine on alati olnud üks osa teraapiast, ent paljudele ei meeldi, kui keegi nende kurku mudib või nad peavad seda ise tegema. Seetõttu võibki n-ö koduste vahenditega asja kallale asuda.

Masseerimiseks kasutatav vibraator ei ole aga päris selline, nagu arvata võiks – see sarnaneb pigem arvutihiirele ning selle vibratsioonisagedus on 100-120 vahel ehk üsna lähedal inimhäälele.