HARJUTAMINE VÕTAB AEGA: Heti Tulve kinnitab et kuigi esimest korda «tulistades» ta soovitud tulemust ei saavutanud, tasus harjutamine end ära. Foto: Browbar
Ilu ja mood
15. veebruar 2013, 07:12

Haara püstol ja sära nagu staar (7)

Ihkad välja näha sama pilkupüüdev nagu mõni Hollywoodi filmistaar? Aga palun – haara püstol!

Just nimelt – püstoliga on võimalik end ilusaks lasta.

"Kompressori ja suruõhupüstoliga kantakse näole Dinair airbrush meik, see katab ühtlaselt ning jääb nahal loomulik ja veatu," räägib Eve Ots, möödunud sügisest uudseid ilurelvi maaletoovast firmast Makeup-express. Lisaks on naise sõnul tegemist ülipüsiva, kuni 18 tundi püsiva jumestusega.

Peale püsivuse on just loomulik tulemus põhjus, miks see meikimisviis on välisaja-kirjanduse kinnitusel esimene valik nii Hollywoodi staaridel kui USA ja Inglismaa pruutidel.

Püstoliga saab isegi päevitada

Püstolmeik nõuab spetsiaalseid värve ja need on Eve Otsa sõnul täielikult allergiavabad. Värvid ei sisalda õlisid, mineraalõlisid, silikoone ega parabeene.

Sestap ei ummista need poore ja lasevad näonahal hingata, sobides ka aknele ja allergiale kalduvale nahale.

Eve Ots räägib, et püstolmeigi eeliseks on seegi, et võrreldes tavameigiga võtab see ka vähem aega – päevase meigi saab valmis veerand tunniga, õhtuseks pidulikuks meigiks tuleb arvestada pool tundi.

Seejuures on oluline, et air-brush meik pole ainult salongikaup. Et jumestuseks vajalik kompressor on iPhone mõõtmetega ning püstolgi väike, passivad need vabalt ka magamistuppa peeglilauale.

Kui käia koolitusel või vaadata süvenenult läbi stardikomplektiga kaasasolev DVD, on püstolmeigi nipid omandatavad igaühele ning seda saab edukalt teha ka kodus. Stardikomplekt, kuhu kuulub kaheksa põhivärvi, püstol, puhastusvahend ja õppe-DVD, maksab 199 eurot. Üldse kuulub valikusse üle saja värvi, mida saab omakorda omavahel miksida. Lisaks veepõhised ja alkoholipõhised meigi aluskreemvärvid.

Aga püstoliga saab ka juukseid värvida ja isegi päevitada. Eve Ots kinnitab, et püstolipäevitus on võrreldes solaariumiga nahale ohutu, sest päevitus tekib juba surnud nahakudedes. Samas püsib see siiski kümmekond päeva.

Lisaks Hollywoodi staaridele jagub püstolimeigi kohta kiidusõnu ka kohalikel kaunitaridel. Eksmodell Heti Tulve kiidab, et jumestuse saab kiirelt valmis ning tulemus jääb ühtlane ja loomulik. "Eks sellega enda meikimise harjutamine võtab küll pisut aega, kuid kui nipid käes, on see väga mugav kasutada," lausub ta.

Tulvel kodus isiklikku meigipüstolit pole, sest enda sõnul meigib ta end harva. "Kui aga amet nõuab iga päev seda, et naine näeks kena välja, on air-brush tänuväärne asi," ütleb ta.

Kiidusõnu jagub ka kohalikul kunstnikul

Staažikas jumestuskunstnik Aune Aasoja on airbrush’i kasutanud paljudele teistele vahenditele vahelduseks ning kinnitab samuti, et püstoliga tehtud meik jääb hästi loomulik ja õrn.

"Eriti mugav on meigipüstolit kasutada, kui on vaja ühekorraga kiiresti palju inimesi ilusaks teha," räägib ta, lisades, et kõik naised, keda ta "ilusaks tulistanud on", on tulemusega rahule jäänud.

Aja mõttes pole jumestuskunstnikul vahet, kas töötada pintsli või püstoliga, sest pärast iga kasutuskorda on vaja masin puhastada. "Kui see püstol on aga kodus ühe inimese kasutada, on see kindlasti mugav," usub ta.