Suhted
17. september 2011, 08:57

Tingimusteta andestamine (14)

Olen lugenud üht-teist tingimusteta armastusest, need põhimõtted mulle ei sobi. Veel nõmedam on minu meelest tingimusteta andestamine.

Kui naiivne saab olla üks naine, kes võtab tagasi mehe, kes pole talle truu ja muid sigadusi teeb? Kogu nende elu on üks paras seebikas. Tegemist on mees-Murutariga, kes kohe ei saa ühe naisega oma elu ära elatud. Kogu aeg otsib midagi. Naine siis peab kodu ja kantseldab lapsi, töö veel peale selle. Nüüd siis ilmad jahedamad, sügis käes. Mees kopsti kodus tagasi, mõlemad nii armunud, nii armunud. Mitte ühtegi etteheidet mehele, mitte ühtegi küsimust! Kuidas saab nii loll olla, mina saadaksin esmajärjekorras mehe suguhaiguste arsti juurde, siis laseksin tuppa. Päris kindlasti leiaks see naine endale palju parema mehe. Miks ta seda ei tee, ei saa meist keegi aru.

Stella: Tee paradiisi läheb enamasti läbi põrgu. Et ronida kõrgustesse, peame tulema välja kõige põhjatumatest sügavikest. Mõne puhul võib see väljenduda kooselus litsaka mehega. Andestamine ei tähenda veel unustamist, kuid elu tahab elamist. Mehed on mehed, nad vajavad patustamist. Kirjutatud on, et naisel, kes ei oska andestada, ei tohiks olla ühegi mehega rohkemat kui teretutvust.