Priit PulleritsFoto: PEETER LANGOVITS, POSTIMEES
Eesti uudised
1. juuni 2011, 14:12

Pullerits: kui homosuhted seadustada, siis miks mitte ka mitmenaisepidamine (2)

Ajakirjanik Priit Pullerits leiab, et homoparaadid on provokatsioon. Ta arvab ka, et kui samasooliste partnerlus seadustada, võiks seadustada ka peresisesed suhted ning lubada meestel mitut naist pidada.

Raadio Kuku saates "Vahetund Postimehega" oli juttu inimõiguste olukorrast Eestis. Teemaks kerkis seegi, et tuleval nädalal toimub Tallinnas seksuaalvähemuste festival, kus paraadi kavas pole. Pullerits märkis, et meie ühiskonnas tõlgendatakse paraadi provokatsioonina. "Mida ta ka tegelikult on," tähendas ta. Ta seletas, et tullakse kesklinna kokku, ollakse väljakutsuvalt riides ning käitutakse väljakutsuvalt. Ta ütles, et tekib vaenulik õhustik ning hiljem saavad homod ise mängida ohvreid. "Ja sellega näidata, olles provokaator, kuidas ühiskond on halb ja vastik."

Pullerits toonitas, et on üks nendest, kes paraadi taunib. Samas ütles ta, et peagi toimuva festivali vastu pole tal midagi, sest see on tunduvalt rahumeelsem ja mõistlikum.

Seksuaalvähemused on rõhutanud, et nende õiguste kaitseks oleks vaja partnerlusseadust. Pullerits märkis irooniliselt, et siis peaks ju hakkama mõtlema, miks mees-mees saavad, aga teistsuguseid erandeid praegustele traditsioonidele ei tehta. Ta tõi näiteks, et "Oidipusest" (müütiline Teeba kuningas abiellus oma emaga) "Lolitani" (keskealine mees magas verinoore neiuga) näeme, et maailm on täis väga keerulisi inimeste kooseluvorme." Ta jõudis selleni, et siis peaks lubama ka peresiseseid partnerlussuhteid. "Väga novaatorlik," teravmeelitses ta ning lisas, et ühel mehel võiks siis ka mitu naist olla.