Aita Kivi eile kõnelemasFoto: Viljar Voog
Suhted
12. november 2010, 15:44

Aita Kivi: naisi ajab petma seksuaalne teadmatus (42)

Eilsel seminaril „Mees, seks ja arst" rääkis kirjanik Aita Kivi, mis naistele meeldib. „Mina küll ei suuda uskuda neid kinnitusi, et naiste jaoks on seksuaalakti juures kõige olulisem andmine ja andumise rõõm," ütles naine.

„Iga naine peab valima, kas ta tahab olla õnnelik või rahulik," tsiteerib Aita Kivi Balzaci, „Mehega, kes naistele meeldib saab ta olla õnnelik, aga mitte iialgi rahulik. Mehega, kes naistele ei meeldi, saab ta olla rahulik, aga mitte iialgi õnnelik." Kivi sõnul tundub talle iga mööduva aastaga üha rohkem, et Balzacil oli õigus. Mõlemat saab naine Kivi sõnul tunda vaid siis, kui tema jaoks tähendab õnne kindlustunne, mis tekib teistele naistele mittemeeldiva mehe kõrval elamine.

„Noorena abiellunud naine ei teadnud seksuaalsusest mitte midagi, ja sama rumal oli ka ta sama noor ja sama rumal abikaasa, mees, kes naistele ei meeldi, kuid kellega saab olla rahulik," seletab Kivi, miks on just noorena abiellunud naised armukeste poolt kergesti võlutavad. „Ega see näide, et tuli mees, kes naistele meeldib, ei ole mulle ka võõras," muigab ta. Ometi ei tähenda oma abikaasa petmine, et naine ei oska olla truu: „Miskipärast on enamikel naistest täiesti võimatu petta oma täiuslikust sekspartnerist armukest oma abikaasaga."

Mehed peavad Kivi sõnul oskama jätta naisele mulje, et ta on nende jaoks kõige ideaalsem kaaslane. „Paradoks ongi see, et mehed, kes oskavad oma naises selle tunde tekitada, oskavad seda ka kõigi teiste naiste puhul," ütleb Kivi ning leiab, et just see oskus teebki mehed seksikaks. Ometi võiks see kehtida ka vastupidi, kuid kirjaniku sõnul eelistab suurem osa naisi olla tagaaetav, mitte tagaajaja.

Kivi arvates on üks meeste suurimaid eksisamme suhtluses naistega oskamatus rääkida ja flirtida. "Nad võivad tehnilises mõttes olla voodis suurepärased armastajad, aga midagi olulist jääb nende puhul puudu, oskus võrgutada," sõnab ta, „Miks küll eeldavad mehed, et kui nad naise suu sulgevad, suudab ta olla avatud mõnes muus mõttes."

„Mina olen arusaamisel, et verbaalne suhtlemine mehega on eelmängu üsna suur osa," räägib Kivi. Tema sõnul võib isegi lobisemine mõne sõbrannaga luua soodsama pinna intiimsuseks oma mehega. Seega peaksid mehed olema mõistvamad, kui naised oma sõbrannadega aega veedavad. „Ilma verbaalse eelmänguta algatatud seksisuhe eeldab tihti pikka kestvust, et naine rahulduseni jõuaks," toob kirjanik näite, „Naine võib oma mõtetega alles olla korteri remondi või lapse koolikiusamise juures, kui mees juba maksimaalse elamuseni on jõudnud.

Kivi arvab, et just rääkimine on põhjus, miks eestlannad välismaa meeste poole vaatavad: „Välismaa mehed on harjunud naisi Eesti meestega võrreldes märksa kannatlikumalt kuulama."