Foto: AP/Scanpix
Maailm
30. mai 2010, 13:35

Malawi geipaar sai presidendi loal vanglast priiks (3)

Aafrika riigi Malawi president vabandas eile geipaari ees, kes mõisteti 14 aastaks vangi. President nõudis paari vabastamist vanglast, ent tuletas meelde, et homoseksuaalsus on jätkuvalt seadusevastane.

President Bingu wa Mutharika esitas vabanduse pressikonverentsil. "Need poisid sooritasid kuriteo meie kultuuri, religiooni ja seaduste vastu," rääkis Mutharika, kuid lisas, et riigipeana vabastab ta paari vanglast, kirjutab Huffington Post.

Mutharika lisas vabandusele kiiresti, et kõigest hoolimata peab meeles pidama, et riik ei tolereeri selliseid abieluliite ja Malawis on taoline liit siiski seadusevastane.

Pärast seda, kui Tiwonge Chimbalanga ja Steven Monjeza vangi mõisteti, langes Malawile üleilmne kriitika, millega ühinesid isegi mitmed popstaarid. Kuigi alguses keelduti mehi vanglast vabastamast, leiti lõpuks, et paar tuleb vabadusse lubada.

Inimõiguste esindaja sõnul loodab ta, et teised Aafrika riigid, kus on geivastased seadused, näevad nüüd, et rahvusvahelisel tasandil mõistetakse sellised seadused hukka.