Foto: AOP
Ilu ja mood
2. oktoober 2009, 00:00

Miks Kate Moss nii trööbatud välja näeb? (3)

Moefotodel on Kate Moss veatuks retušeeritud, ent eraelus jätab miljonikaunitar üsna trööbatud mulje. Kuidas tema vigadest õppust võtta?

Moss tõestab, et head geenid, hunnik raha ja luksuslikud ihuhooldused ei saa ajahamba ja elustiili kahjustuste vastu. Briti leht Daily Mail on palunud terviseekspertidel hinnata, millega on 35aastane inglanna puusse pannud.

Juuksed

Kate’i blondid juuksed on omandanud kollaka, õlesarnase tekstuuri, sest ta ei kaitse neid ilmselt päikese eest. Kuid päikesepuhkusi armastab ta küll. Iseäranis kahjustunud on juukseotsad. Põhjus võib olla suitsetamises ja napsitamises, need kuivatavad juukseid.

Otsmik

St Tropez’s võetud paparatsopiltidel on Kate’i otsmik ereda päikese käes iseäranis vaoline. Nahaspetsialistid toonitavad, et mõõdukas veejoomine ja hea niisutava kreemi kasutamine silendaksid laupa märgatavalt.

Silmad

Kui Kate on kunagi Botoxi abil kortse ja kanavarbaid silunud, siis on selle mõju kadunud. Suitsetamine on muutnud silmanurgad tumedamaks.

Põsed

Täidlasematel naistel on ümaram nägu ja rohkem östrogeeni, mis nahka pringina hoiab. Mossi-sugune naine, kelle keha rasvaprotsent on madal, selliste trumpidega hiilata ei saa. Sahistatakse, et varem kokaiiniga vahele jäänud Kate pole narkosõltuvusest võitu saanud. Seegi halb harjumus võib kortsude tekkimist kiirendada.

Hambad

Kate’i hambad on palju tumedamad kui kümme aastat tagasi. Tundub, et ta pole neid hiljuti valgendanud ning varasemate hoolduste mõju on kadunud. Moss on kirglik suitsukiskuja ja tõrv nullib valgenduse efekti väga kiiresti. Esi- ja lõikehambad pole enam nii esileulatuvad. Võimalik, et Moss armastab happelisi või mullijooke – või siis krigistab öösel hambad. Kulunud hammaste tõttu pole huuled enam nii õieli kui varem ja näo kuju on muutunud.

Lõug

Mõnel pildil paistavad Kate’i lõual vistrikujäljed. Tema vanuses naistel võivad tekkida vinnid E- ja C-vitamiini ning tsingivaegusest. See, et supermodelli põsed, nina ja lõug on kõhnemaks muutunud, võib olla põh-justatud eluviisist, kuid prinkuse kadumine kaasneb vananemisega niigi.

Lõug

Kardiovaskulaarne treening ergutab hapniku liikumist organismis. Seetõttu on spordilembelistel naistel elastsem nahk. Kate pole oma spordiarmastuse poolest tuntud ja seda näitab ka tema lõuajoon.

Käsivarred

Sireda kehaehitusega Moss ei pea küll muretsema laperdavate nahavoltide pärast, kuid lihased pole siiski trimmis.

Kõht

Nagu enamikul sünnitanud naistel on Kate’il alakõht veidi lõdvem. Selle all on väga vähe rasva, aga ka lihased on lõdvapoolsed. Treeningust oleks kindlasti kasu, ent Kate’i figuuri üle ei saa õigupoolest nuriseda.

Käed

Paistab, et miss Moss ei pea end nõude pesemisega vaevama. Käeselja nahk paljastab vananemise halastamatult. Kuid tundub, et Kate on oma käte eest hoolitsenud ja kasutab ka päikesekaitsefiltriga kreemi.

Jalad

Kuna Kate’i jalgades on naha all vähe rasva, paistavad lihased sääremarjadel välja, ent need on väiksed ja viitavad vähesele treeningule. Lihaseid saab hõlpsasti trimmida kas või väikeste jalutuskäikudega. Kuna Kate’i põlvelihased pole samuti tugevad, ähvardab teda peagi põlvenaha lõtvumine. Ka reied pole trimmis, kuid paparatsopiltidel märgatud lohukesed pole mitte tselluliit, vaid lihtsalt lõtv, treenimata ihu.