VÄRVISÕBER: ABC Kinga uue logistikalao avamise puhul korraldatud moešõul kevadisi moekingi esitlenud ärinaise Beatrice’i kodunegi kingariiul on kirev: «Värvilised kingad meeldivad mulle väga!» Foto: Marianne Loorents
Ilu ja mood
13. veebruar 2009, 00:00
Vaata kingagaleriid!

Beatrice’i nõrkus: värvilised moekingad

Kevadine moeking on kõrge kontsaga, fantaasiarikas ja erksavärviline. Barbistiili austajate rõõmuks on eriline moeröögatus roosat karva kõpsikud.

"Värvilised kingad meeldivad mulle väga!" õhkab modelliärinaine Beatrice, kes ABC Kinga uue logistikakeskuse avamisel kingamodelliks käis. Beatrice’i kingakollektsiooni vanimad eksemplarid pärinevad aastast 1992 ning tema sõnul on 10–15 aastat vanu kingi sama huvitav karbist välja võtta kui poest uusi osta.

Peale roosa on saabuval hooajal moes mustrid – täpilised, pitsi või lillemustriga kaunistatud kingad. Veelgi uhkem, kui ühel kingapaaril on mängitud mitme värvi või mustriga. "Domineerivad erksad toonid, mis on inspireeritud eksootilistest lilledest või puuviljadest," kommenteerib ABC Kinga ja Suurtüki jalatsikaupluste tegevjuht Silja Silm. Suur lemmik on ka lilla.

Kevadking on mänguline, vallatu aktsendi annavad varbaid paljastavad kinganinad, lipsukesed, (pahkluu ümber seotud) lehvid, erivärvilised konts ja tald, eksootilised ussi-, kala- ja krokodillikirjad. Moetoonidest leiab oma ka tagasihoidlikum – klassikaline mustvalge ja pastelsed toonid on samuti soositud.

Just neutraalsemate jalanõude eelistajaks peab end modell Sirly Tillmann, keda seltskonnas tuntakse kui suurärimees Meelis Lao elukaaslast. Kingapaare on Sirlyl "piisavalt, aga mitte liiga palju" ja enne ostu kaalutleb ta kaua. Igapäevaselt eelistab ta pigem madalaid ja mugavaid kui tikk-kontsaga kingi.