Ilu ja mood
11. aprill 2008, 00:00

Disaini bikiinipiirkonda (27)

Kui esimesel korral disainib naine oma bikiinipiirkonda eelkõige abikaasa üllatamiseks, siis järgmisel korral saadab mees naise juba ise salongi.

Samas – kõige sagedamini tulevad naised salongi intiimsetest kehapiirkondadest karvu eemaldama siiski seetõttu, et see on hügieeniline ja mugav.

"žiletiga raseerides saab karvadest lahti päevaks paariks, salongis suhkrupasta või vaha abil depileerimine teeb keha siledaks aga kuni kuuks," selgitab Tartus tegutseva ilusalongi Salon Gild depileerija Natalja Mõttus. Tema sõnul on vale arvata, et lisaks jalgade, käte, kaenlaaluste ja näo raseerimisele on intiimsetest kehapiirkondadest karvade eemaldamine vaid kuidagi eriliste naiste privileeg ja soov.

Lisab ka enesekindlust ja seksuaalsust

"Mida aeg edasi, seda rohkem naisi oma bikiinipiirkonna eest hoolitseb ja ma võin kinnitada, et need kõik on täiesti tavalised naised," ütleb Mõttus. Samas iseloomustab tema arvates neid naisi veidi aktiivsem elustiil – nad käivad tööl ja reisivad palju ning tegelevad aktiivselt spordiga. "Avalikult räägitakse sellest enamasti aga vaid lähemate sõbrannade seas," muheleb depileerija.

Naised aga on talle kinnitanud, et intiimsetest kehapiirkondadest karvade eemaldamine aitab hoida hügieeni, lisab enesekindlust ja seksuaalsust. Bikiinipiirkonna disain lubab kanda ka väga nappe stringe ja bikiine.

Et depileerimine on tavaliselt valurohke protseduur, ei saa päris ilma valuta mööda ka intiimpiirkondadest karvade eemaldamisel. Kõige valutum on seda Natalja Mõttuse kogemusel teha suhkrupastaga. See ei kleepu naha, vaid ainult karva külge ja sobib nii ka eriti õrna ja tundliku nahaga klientidele.

Bikiinipiirkonna depileerimisele – nagu ka muudest kohtadest karvade eemaldamisele – eelneb naha desinfitseerimine ja puuderdamine. Pärast karvaeemaldust desinfitseeritakse nahk taas, nahale kantakse karvakasvu aeglustav seerum ja seejärel kreemitatakse, et depileeritud piirkonda rahustada, niisutada ning põletikke ennetada.

Triibud, kujundid ja kivikesed

"Olen aga täheldanud, et kui inimene laseb oma keha depileerida järjepidevalt, muutub ka protseduur valutumaks," kinnitas Mõttus. Korduvate protseduuridega muutuvad nimelt järk-järgult pehmemaks, nõrgemaks ja karvad hakkavad aeglasemalt tagasi kasvama.

Et see oleks veel tõhusam, on soovitatav teha hooldust karvakasvu aeglustavate toodetega ka kodus.

Lisaks karvade täielikule eemaldusele ehk Brasiilia bikiinile saab depileerijal lasta oma salajasemateski kehapiirkondades kasvavatest karvadest disainida mõni kujukene. "Traditsiooniliselt lasevad naised endale sinna tavalise triibukese teha, kuid mida aeg edasi, seda julgemad on naised oma valikutes – järjest rohkem on neidki, kes lasevad oma karvu värvida, nendest erinevaid kujundeid vormida ja kivikestega kaunistada," rääkis Mõttus.

Aeg on jõudnud sinnamaani, et kui seni hoolitsesid oma intiimpiirkondade eest vaid naised, siis nüüd jõuab depileerijate juurde järjest rohkem ka mehi. "Just mugavus ja hügieenilisus on ka nende argumentideks," lausub Mõttus.

Ja see, kas eelistada žiletiga raseerimist või kasutada suhkrupastat, saab Natalja Mõttuse sõnul selgeks puhtalt isikliku kogemuse kaudu. Kipub minema nii, et kliendid, kes on korra salongis käinud, enam raseerimise peale isegi ei mõtle.