VAHEL ON TÕESTI MÕNUS NIISAMA LOGELEDA: Aga keegi pole öelnud, et sellest peaks elustiil saama.Foto: Corbis/Scanpix
Suhted
21. oktoober 2006, 00:00

Mees logelegu, aga naine? (1)

Nüüd on siis käes! Nüüd on mehe logelemisele veel nn. ametlikult põhjus olemas. Ta näitas ükspäev artiklit, kus meestearst palub lasta meestel logeleda. No tule taevas appi! Mida mu mees siis seni teinud on? Tuleb töölt, viskab jalad seinale, võtab lehe või vaatab tuima näoga terve õhtu telekat.

Ja nüüd on siis õigustus ka olemas! Mees oli muidugi pärast seda artiklit üliõnnelik – arst käskis tal vedelda. Ja seda ta nüüd teebki – täiega, nagu noored ütlevad. Ilmselt tuleb mul nüüd hakata mehe pealt veel tolmu ka pühkima.

Äkki kirjutaks mõni naistearst seesuguse lõõgastava retsepti ka naistele välja?

Ilme

Arsti poolt antud soovitused ja see logelemise koht on tõlgendamise küsimus. Vahel on tarvis igal inimesel aeg maha võtta, ole sa mees või naine. Kui rattale on hoog peale tõmmatud, on seda raske peatada.

Samas pole ükski tohter seda öelnud, et logelemisest peaks saama elustiil. Ka on logelemine ja vedelemine täiesti erinevad asjad. Pärast pingelist tööperioodi on mõnus paar päeva logelda: unustada end mullivanni, spordisaali või lihtsalt sauna kütta ja kaminas tuld vaadata. Kes unustab ennast nädalaks-paariks diivanile vedelema, see võib sinna jäädagi. Inimene on loomult nii mugav, kui tal seda olla lastakse. Ja siis võib tolmuhari küll käiku minna ja prügiämbri väljaviimise järjekindel meeldetuletamine tundub mehele tüütu näägutamisena, mis teda jooma ajab.

Sinagi soovid lõõgastavat retsepti? Palun väga, Stella annab selle sulle. Ära korista, ära tegele üldse millegagi. Lase sel rämpsul voolata. Küll see liigutama hakkab, keda kaos häirib. Et eesti naine pisutki logelda saaks, peab ta kodunt kaugemale sõitma. Ühe reisi endale lubama, sest õrnem sugu pole suuteline kodus laisklema. Ikka tormab vannituppa või kööki, mopp ja lapp peos. Parem, kui mees jääks koju ja ei tikuks kaasa.

Siis ongi hea. Nii võiks iga kuu teha. Tõsi, vahepeal peaks raha ka teenima, ja kui koduseinte vahel sodimäed üle pea kasvavad, pisut koristama või kusagil mujal vaikselt ühe toa üürima.