Foto: Levi’s®
Sisuturundus
23. mai 2023, 13:30

GALERII | Levi’s® ikoonilised teksad tähistavad 150. aastapäeva

Tänavu tähistab Levi’s® bränd oma kõige ikoonilisemate teksade – Levi’s® 501® – 150. aastapäeva. See muljetavaldav verstapost on tõestus sellest, et Levi's® 501® on ajatu ja pidevalt oluline rõivatükk, mis on inspireerinud mitmeid põlvkondi oma stiili ja vastupidavusega. Juubeliaasta annab võimaluse vaadata tagasi kuulsa mudeli algusaegadesse ning tunnustada selle rolli teksakultuuri ja -ajaloo kujundamisel.

„Meil on suur au ja uhkus tähistada nii uskumatut verstaposti,“ avaldas Levi Strauss & Co president Michelle Gass pressiteates.

"Levi's® 501® teksad on toode, mis on ajaproovile vastu pidanud ja muudab täna Levi’s® kaubamärgi tugevamaks kui kunagi varem. Levi’s®-ist ega teksamoest ei saagi rääkida, jutustamata Levi’s® 501® teksapükste lugu.”

Foto: Levi’s®

20. mail 1873 tööpükste vaskneetidele välja antud patendist sai alguse ajatu disain, mis on viimase 150 aasta jooksul muutunud kõige ikoonilisemaks ja mõjukamaks rõivaesemeks. Teksapükste perekond 501® on murdnud aja- ja kultuuride piire, ilmudes riidekappidesse põlvkond põlvkonna järel, ning on tänagi kõikjal fännide lemmik.

Mudel 501® eristub oma klassikalise lõike poolest, mis on püsinud muutumatuna aastakümneid. Levi's 501® on tuntud ka kvaliteetse denimkanga poolest, mis muudab teksad vastupidavaks ja sujuvalt kohanduvaks kandja kehaga. Rõivatüki populaarsus tuleneb ajatust stiilist, mis sobib igasuguste rõivastega ning erinevate kehatüüpidega ning on populaarne nii meeste kui ka naiste seas.

Foto: Levi’s®

Levi’s® 501®-l on oluline koht moeajaloos: see on olnud stiilne valik juba poolteist sajandit. Neid ajatuid teksaseid on kandnud paljud kuulsused ja moeikoonid – see on näide sellest, kuidas üks rõivaese võib kesta aastakümneid, jäädes samal ajal ühtviisi moekaks ja ihaldusväärseks. Need teksad on osa denimkultuurist ning esindavad klassikalist ja ajatut stiili, mida austatakse ja hindatakse üle maailma.

Juubeliaastal antakse välja mitmeid erikollektsioone

Tänavu tähistab Levi’s® 501® oma 150. juubeliaastat koos nendega, kes on neist teksadest teinud ikoonilise rõivaeseme, ja nendega, kes on selle tulevase edu taga: tarbijate, töötajate ja kogukonnaga üle maailma. Juubeliaastal pakutakse fännidele ja austajatele erilisi sündmuseid ja erikollektsioone, mis tähistavad Levi’s® 501® ajalugu ja pärandit.

Selle ainulaadse tähtpäeva tähistamiseks annab Levi's® uuesti välja klassikalise 1954. aasta 501® mudeli meestele ja 1981 501® mudeli naistele koos uue viimistlusvalikuga mudelitele 501® Original, 501® '93, 501® '90s ja 501® Crop.

Foto: Levi’s®

Uus meeste mudel on inspireeritud 1954. aasta originaalmudelist 501®Z, ent veidi kõrgema ja saledama sääreosaga kui mudelitel 501® Original ja 501® '93. Naiste uus mudel 501®' 81 põhineb 1981. aastal välja antud esimesel naiste 501®-l teksadel. Tegemist on mugavate „emme teksadega”, mille kõrge vöökohaga lõike sääreosa on veidi kitsenev.

Saadaval on ka segu vintage-inspireeritud käsitöö- ja lapitehnikas viimistlustest 501® '54, 501® '81, 501® '93, 501® '90 ja 501® Original teksadele.

Juubeliaasta annab võimaluse tähistada ka Levi’s® 501® tulevikku. Levi Strauss & Co® jätkab innovatsiooni ja uute disainielementide tutvustamist, säilitades samal ajal 501® mudeli tuumväärtused. Seega võime kindlad olla, et Levi's 501® jääb oluliseks osaks teksapükste moest ning jätkab oma võidukäiku veel aastakümneid.

Foto: Levi’s®

Levi’s® kaubamärgist

Levi’s® kaubamärk kehastab klassikalist pingevaba ja lahedat Ameerika stiili. Alates Levi Strauss & Co asutamisest 1873. aastal on Levi’s® teksadest saanud üks äratuntavamaid rõivaesemeid maailmas – see on põlvkondade kaupa inimeste huvi ja lojaalsust köitnud. Täna areneb Levi’s® kaubamärgi portfell läbi lakkamatu suunanäitamise ja uuendusmeelsuse, mis on rõivatööstuses võrreldamatu. Levi’s® juhtivate teksarõivaste ja aksessuaaride valik on saadaval enam kui 110 riigis, võimaldades inimestel üle maailma väljendada oma isiklikku stiili. Lisateavet Levi’s® kaubamärgi, selle toodete ja kaupluste kohta leiate aadressilt bestbrand.ee.