Just sellise valiku piknikukraami saad Lidlist 20 euroga

Foto: Mariliis
Sisuturundus
18. mai 2023, 16:55

LIDLI AVASTUSRETK | Eksperiment: neljakesi 20 euro eest välja sööma

Restoranide puhul peaksime paarikümne-eurose eelarvega rääkima pigem välja jooma, täpsemalt välja teed jooma minemisest, sest suurt rohkem kui neli tassi teed selle eest vähemalt Tallinna kesklinnas küll lauale ei võlu. Esimene tõeliselt soe kevadilm avas aga suurepärase võimaluse, sest kui välja=õue ja sööma=piknikule, siis saad Lidlist 20 raha eest mõnusalt toeka toidukorvi.

Ma käin piknikul vaid mõned korrad aastas. Tavaliselt eelneb looduses einestamisele pikem jalutuskäik mõnel matkarajal. Suurejoonelise ja piduliku pikniku asemel ongi menüüs tegelikult pigem kotitäis pirukaid, millele mõnikord lisandub grill-liha.

Oma saiad-pirukad ostan juba ammu Lidlist, sest teiste suurte toidukaupluste pirukahindadega ei ole mu mõistus suutnud veel leppida, tehku inflatsioon mistahes trikke. Aga viimasel korral saialeti ääres tekkis riukalik mõte: kui juba saiad on nii soodsad, äkki saan mõistliku summa eest kokku pandud ka uhkema komplekti?

Seadsin eesmärgiks, et 20 € eest peab söönuks saama neli täiskasvanut. Kindlasti pidi menüüs olema liha. Samuti tahtsin, et liha grillimise ajaks oleks kohe midagi näksida, sest näljasena söögi ootamine ei meeldi kellelegi. Kõik söödav pidi olema lihtsasti serveeritav. Lisaks soovisin, et soolast ja magusat oleks tasakaalus. Et tekiks kolmekäigulise eine mulje: snäkid, päris toit ja midagi magusat.

Mida ma siis ikkagi ostsin?

Piknikukorv läks maksma 20,65 € - kes tunneb end nüüd pealkirja tõttu petetuna, see võib ühe pretzel'i (soolakristallidega kringelsai) või jogurtitopsi maha võtta, sest tänapäeval on seltskonnas tihti mõni sõber, kel gluteeni- või laktoositalumatus. Aga minu korvis sisaldusid:

● 10 kananagitsat dipikastmega 2,19 €

● 180 g pakk kõva juustu 2,49 €

● 40 g pakk õunakrõpse 1,29 €

● 800 g sea abatüki šašlõkk majoneesimarinaadis 4,99 €

● 250 g mini ploomtomateid 0,99 €

● Neli pretzel'it liha kõrvale 4 x 0,69 €

● Neli väikest jogurtit Creamy 4 x 0,69 €

● 200 g röstitud pähkleid mee ja soolaga 2,19 €

● Liitrine punase greibi mahl 0,99 €

Näksimiseks olid kananagitsad ja tükkideks lõigatud juust. Lisaks pakkusin õunakrõpse, mis kujunesid hitiks. Neid võinuks rohkemgi olla!

Sooja toidu rolli täitis grill-liha. Portsjon inimese kohta polnud väga suur, aga eelnevad snäkid ja liha kõrvale serveeritud pretzel kindlustasid kõigile täiskõhutunde. Tomat lisas värskust.

Tegemist on tõeliselt sõltuvust tekitava snäkiga. Kui juba ühe võtad, on pärast raske pidama saada!

Magusaks sõime topsikese jogurtit, mis on seedimisele hea. Kõigi lemmikuks tunnistati aga hoopis mee ja soolaga kaetud röstitud pähklid, mille eest tahan sind hoiatada! Tegemist on tõeliselt sõltuvust tekitava snäkiga. Kui juba ühe võtad, on pärast raske pidama saada. Aga ära unusta, et pähklid sisaldavad omajagu kaloreid ja nii peab suutma nende söömisega ühel hetkel ikka mingit piiri ka pidada.

Leiad Lidlist ka tarvikud

Muidugi on grillimiseks ja söömiseks vaja ka tarvikuid nagu grill, topsid, kahvlid jm. Kui sul neid varasemast grillipeost alles pole, saad Lidlist hea hinnaga uue varu. Muuhulgas on saadaval suur piknikutekk (hind 10,99 €).

Nii nagu kodus, panen mina isiklikult ka piknikul suurt rõhku toidunõudele. Need peavad ilusad olema, sest annavad meeleolule nii palju juurde. Kui arvad sama, siis Lidlis maksavad nunnud värvilised taldrikud ja mummulised topsid kokku vähem kui 5 €.