PÄRIMUSE HOIDJAD: 85aastane Varvara (üleval vasakul ja alumisel pildil) lõi labida mulda ja tegi peale enda sibulapeenarde valmis ka pärimuskeskuse omad. Keskuse juhataja Kairi (üleval paremal) silm lausa puhkas peenramaal.

Foto: Kollaaž x Maria Kilk)
Eesti uudised
21. mai 2023, 12:01

„NEIL ON KÕIK VALESTI TEHTUD.“ 85aastane Varvara kaevas kuus tundi, et teha pärimuskeskusele õiged Peipsimaa sibulapeenrad (5)

Vapustavalt tragi Varvara (85) hoiab korras peenramaa mitmel põllulapil ja nõudis, et saaks ka pärimuskeskuse sibularead ainuõigel moel paika panna. Tema teab ka, et Peipsi sibula kasvatamine vajab kolme aastat.

Nagu öeldakse – vaata passi! Aga Varvara puhul ei näi see kehtivat. „Mul selg ei valuta, ma ei väsi ära,“ on naine eluga rahul. „Joon hommikul kohvi ja siis lähen aeda. Õhtul vaatan televiisorit, vene esimest ja teist kanalit.“

Ükskõik kui hoolsalt otsida, lamamispinke ega grilli tema aias ei ole. Vahel puhkab naine päikese eest varjus jalga, siis jätkab uue hooga. Varvara ütleb, et ajad on praegu head, aga see on kole, et Ukrainas on sõda.

Edasi lugemiseks: