Foto: Envato Elements
Sisuturundus
12. mai 2023, 15:23

Kuidas valida sobivaim probiootikum?

Küllap on igaüks meist aeg-ajalt kasutanud mõnda probiootilist toodet – enamasti kas antibiootikumide kuuri ajal või reisil olles. Vahel kasutame probiootikume siis, kui mingi harjumatu toit või niinimetatud kõhugripp on seedimise ära rikkunud ja kõht on lahti. Kui palju me aga tegelikult probiootikumidest teame? Millist kasu meie tervisele nad annavad? Kuidas valida paljude apteegiriiulil olevate probiootikumide seast see parim, millest kõige rohkem abi on? Just nendele küsimustele leiab siit vastused.

Millist kasu tervisele annavad probiootikumid?

Lisaks sellele, et probiootilised bakterid aitavad seedimist korrastada, on neist palju kasu organismi kaitsevõime tugevdamisel ja erinevate toiduallergiatega toimetulemisel. On leidnud kinnitust, et probiootikumidest on abi ka kolesteroolitaseme alandamisel, maohaavandite ravis ning erinevate põletikuliste seisundite leevendamisel. Teadusuuringutega on näidatud, et probiootikumide kasutamine võib toetada südame tervist ning isegi aidata kehakaalu langetada.

Millised on kõige uuemad probiootikumid?

Probiootilised preparaadid on olnud meie apteekides saadaval juba üle kahekümne aasta. Selle aja jooksul on teadus kiiresti edasi arenenud ning ka probiootilisi tooteid on samm-sammult täiustatud ja efektiivsemaks muudetud.

Aga nüüd, paari viimase aasta jooksul on toimunud probiootikumide arenduses suur läbimurre, võiks isegi öelda – revolutsioon. Teaduslike uuringute tulemusena on loodud täiesti uus probiootikumide põlvkond – niinimetatud biokile-probiootikumid.

Kõik siiani turustatud probiootilised tooted sisaldavad üksikuid kasulike bakterite rakke. Eraldiseisev bakterirakk on suhteliselt kaitsetu ning võib seedetraktis kergesti hävida maohappe, sapphapete ja muude tegurite mõjul. Üksikud bakterirakud on ka väga tundlikud antibiootikumide toimele. Selleks, et ellu jääda ja kasvada, peavad bakterid moodustama soolestiku seintel koosluse, mida nimetatakse biokileks.

Revolutsioon probiootikumide vallas: biokile-probiootikumid

Biokile-probiootikumide ainuke esindaja on uuenduslik preparaat Biroxia. Tänu patenteeritud tootmisprotsessile kasvavad Biroxias sisalduvad bakterikultuurid juba tootmise ajal selliselt, nagu paikneksid nad soole limaskestal. Tänu sellele on Biroxia kapslites sisalduv probiootiliste bakterite biokile oma struktuurilt ja omadustelt sarnane soolestikus olevale loomulikule kasulike bakterite kooslusele. Biokile vormis olevatel kasulikel bakteritel on võrreldes varasemate põlvkondade probiootikumidega märksa kiirem ja tugevam tervistav mõju.

Mis on biokile-probiootikumi eelised?

Biokile-probiootikumil on tavaliste, vanema põlvkonna probiootikumidega võrreldes mitmeid eeliseid:

· Parem vastupidavus maohappe ja sapphapete lagundavale toimele.

· Parem vastupidavus antibiootikumidele.

· Kõik kapslis olevad kasulikud bakterid jõuavad elujõulistena soolestikku.

· Kasulike bakterite kiirem ja tugevam tervistav mõju.

· Tugevam pärssiv mõju kahjulikele bakteritele.

Biroxia – uue põlvkonna probiootiline preparaat

Biroxia on biokile-probiootikum, mis sisaldab 12 erinevat kasulike bakterite tüve, prebiootikumina toimivaid fruktooligosahhariide ja C-vitamiini.

Iga üksik probiootilise bakteri tüvi avaldab tervisele erinevat kasulikku mõju. Biroxias sisalduv rikkalik, teadusuuringute põhjal koostatud kasulike bakteritüvede kombinatsioon avaldab seedetrakti mikrobioomile tugevamat tervistavat mõju. Teadus kinnitab, et soolestiku rikkalik ja mitmekesine mikrobioom on tugeva tervise aluseks.

Millistel juhtudel soovitatakse Biroxiat kasutada:

• Seedimise korrastamiseks antibiootikumide kuuri ajal ja pärast seda

• Infektsioonidest, toidumürgitusest, ravimitest või tasakaalustamata toitumisest põhjustatud seedehäirete korral

• Seedimise korrastamiseks reisi ajal, pärast harjumatu toidu söömist või suurema koguse alkoholi tarbimist

• Pärast haiguste läbipõdemist

• Soole ärritussündroomi (IBS) korral.

Tutvu Biroxiaga lähemalt ja osta soodsalt siit.

Foto: KBM Pharma