Ussikeeled

Foto: Kollaaž
Suhted
1. aprill 2023, 09:30

„USSIKEELED“ | KAUA SA SUUDAD SÕBRANNAT TOETADA? Kui ta ei võta su soovitusi arvesse, teeb ikkagi lollusi ja siis tahab tulla sinu rinnale nutma (3)

Seekord oleme taas kirjakasti kallal ja anname nõu inimestele, kel on sõprussuhted veidi hapuks minemas. Täpsemalt – kui kaua saad sina mängida kaastundlikku ja head hinge, kui su sõbranna teeb alati risti vastupidi ja siis tuleb hiljem lohutust otsima?

Ussikeeltel on selle kohta mitmeid lugusid rääkida. Me oleme olnud ise see sõbranna, kes muudkui halab, aga ise oma elu parandamiseks midagi ei tee, vaid mässib end vaid hullemini sisse. Lõppeb see teadagi millega – üksindusega. Kuid kas see on alati parim variant?

Me oleme olnud ka selle sõbranna rollis, kes peab muudkui andma, ise samal ajal midagi vastu saamata. Kui kaua sa saad minna teisele inimesele appi, kes ilmselgelt pole ise huvitatud oma elu üle vastutuse võtmisest ega otsuste tegemisest?

Kas tasub tunda end halvasti, kui tajud, et sõprus on otsa saamas?

Ja kas ikka on? Igavest sõprus pole olemas – see on samamsugune loll müüt nagu lõputu armastuski. Kuidas lasta sõprusel vajuda oma elus tahaplaanile, kui see hetkel ei toida, mistahes põhjustel?

Kuidas aga ikkagi teha nii, et sa päris üksi elus poleks, ja samas liiga endast ära ei annaks. Millal ja kuidas seada piire?

Kuula saadet!