8-nädalases Toitumisnõustaja+ heade toitumisharjumuste ja kaalulangetusprogrammis osalenud Piret

Foto: Erakogu
Sisuturundus
24. märts 2023, 11:12

Pireti tervisetee lugu: „Programmi lõpuks kaotasin 11,4 kilo. Ma ei oleks seda elu sees uskunud!“

„Kilod hakkasid kohe kaduma,“ räägib 8-nädalases heade toitumisharjumuste programmis osalenud Piret. „Esimestel nädalatel lausa kaks-kolm kilo nädalas. Ja kõik see on saavutatud nälgimata ja nii kerge vaevaga. Kui mul oli enne probleem, et pidevalt tahaks midagi näksida, siis nüüd on probleem, et pidevalt tahaks midagi teha – energiat on mitme inimese eest!“

Piret on enamuse elust olnud ülekaaluline, kuigi on proovinud erinevaid kiirdieete ja toitumiskavasid. „Instagrammi scrollides nägin ühe inimese edulugu, kes oli osalenud Toitumisnõustaja+ 8-nädalases toitumisprogrammis ning minus tärkas huvi.”

Esialgu oli Piret skeptiline, kuna portsjonid tundusid väikesed ning toiduvalmistamine keeruline ja kallis. „Kuna siiani olen korduvalt erinevate toitumiskavadega alt läinud, siis kartsin, et ka nüüd ei lähe teisiti. Arvasin, et ilmselt peab palju aega pliidi ees veetma ja muudkui süüa tegema.”

Ta otsustas siiski liituda. Hind tundus küll krõbe, ent naine lootis, et see motiveerib ka programmist rohkem osa võtma. „Mõtlesin, et elan päeva korraga ja vaatan, kas jõuan sellega kuhugi.”

„Kartsin, et võtan hoopis mõne kilo juurde!“

Eesmärgiks pani Piret endale esialgu ulmelisena tunduva kümne kilo kaotamise. Ta kartis isegi, et programmi lõpuks võib hoopis mõni kilo juurde tulla – seda oli varem mõne teise programmiga juhtunud. Tegelikkuses osutus toitumisprogramm esimesest päevast alates põnevaks ja kaasahaaravaks. „Esimene nädal oli küll veidi raske, aga leidsin tuge teistelt osalejatelt, kellega koos ühes Facebooki grupis oleme. Sain aru, et ma ei ole üksi.”

Edasi läks juba lihtsamaks. „Ei mäleta, et oleks kordagi tulnud mõttesse loobuda. Kilod hakkasid kohe kaduma. Esimestel nädalatel lausa kaks-kolm kilo nädalas. Programmi lõpuks kaotasin 11,4 kilo. Ma ei oleks seda elu sees uskunud!” on Piret rõõmus. „Ja kõik see on saavutatud nälgimata ja nii kerge vaevaga. Toidud olid maitsvad ja lihtsalt valmistatavad. Eriti meeldis mulle, et igal toidul oli nii palju variatsioone.”

Kui enne probleem, et pidevalt tahaks midagi näksida, siis nüüd on probleem, et pidevalt tahaks midagi teha – energiat on mitme inimese eest!

Toiduvalmistamine osutus oodatust lihtsamaks

Piret elab väikeses alevis, kus poes ei ole toiduvalik just lai. Tavaliselt on tal loobumise soov tekkinudki siis, kui poest ei leia õigeid komponente ja soovitatud retseptide järgi toiduvalmistamine tundub lootusetu ettevõtmisena. „Aga seekord sain väga hästi hakkama!” on naine rahul.

Talle meeldis ka see, et Toitumisnõustaja+ programmis ei pea toitu kaaluma. „See on minu jaoks olnud toitumisprogrammide juures kõige tüütum asi. Lisaks oli varasemalt alati probleem sellega, et käin vahetustega tööl ja see sisaldab ka öövahetusi ning ma ei saanud kunagi oma söömist klappima. Selle programmiga tuli ka see väga lihtsalt ja loogiliselt välja!”

Muudatused seal, kus neid ei oodanudki!

Ehkki Piret kaotas kaalu rohkem kui lootagi oskas, ei olnud kaalukaotus tema jaoks kõige suurem muutus. „Mu nahk on nüüd palju paremas seisus. Mul on terve elu olnud probleemne nahk, aga nüüd on näonahk pea täiesti klaar! Lisaks on mul pärilik nahahaigus nimega keratosis pilaris. See avaldus kõige rohkem mu käsivartel, mis on terve elu väikseid punne täis olnud. Nüüd aga on naha olukord märgatavalt parem.”

Ta märgib ka, et enne programmis osalemist olid tal juuksed väga lahti. „Iga kord, kui kammisin, jäid suured salgud harja külge – täiesti tavaline oli, et terve mu elamine oli karvu täis. Nüüd aga tulevad ära üksikud juuksekarvad päevas. Ma tõesti ei oleks osanud midagi sellist oodata!”

8-nädalases Toitumisnõustaja+ heade toitumisharjumuste ja kaalulangetusprogrammis osalenud Piret

Foto: Erakogu

Kõige suurema muutuse tegi aga läbi Pireti vaimne tervis. „Ma olin varem pidevalt pahas tujus – meeleolude kõikumine igapäevaselt oli täiesti tavaline. See tekitas palju pingeid abikaasa ja lastega. See omakorda tekitas minus ebaõnnestumise tunde ja veel halvema tuju. Lohutust andis toit ning mul olid selle tõttu tohutud söömissööstud. Lihtsalt ei suutnud söömist enne lõpetada, kui füüsiliselt paha oli...ja siis sõin natuke veel.”

Piret rõõmustab, et tujude kõikumise all ta enam ei kannata. Naine on palju enesekindlam ja suudab enamasti igas situatsioonis rahulikuks jääda. Suhe abikaasa ja lastega on samuti palju parem.

„Ma tõesti ei oleks uskunud, et toitumine võib mu tervist ja üldse kogu mu elu nii palju mõjutada! Mind rõõmustab ka see, et minu toitumise muutmine on mõjutanud ka mu laste toitumist – nad näitavad palju rohkem huvi üles tervislikuma toidu vastu,” ütleb ta.

Ma tõesti ei oleks uskunud, et toitumine võib mu tervist ja üldse kogu mu elu nii palju mõjutada!

Piret soovitab Toitumisnõustaja+ 8-nädalast toitumisprogrammi kindlasti kõigile. „Ka neile, kellel ei ole kaaluga muret, aga tunnevad, et energiat on vähe, või et tahaks rohkem asju ära teha,” märgib Piret.

Tervislik toitumine võib olla lihtne ja meeldiv

„Tervislik toitumine võib olla lihtne ja meeldiv ning päriselt soovitud tulemusi toov,“ kinnitab Toitumisnõustaja+ programmi looja Elis Nikolai-Vendla. „Sa ei PEA tervislikult toituma, see saab olla Sinu valik ja tavaline elu osa.”

8-nädalane toitumisprogramm ei aita muuta ainult Sinu figuuri, vaid veelgi enam mõtteviisi ja harjumusi, ning see on kõige olulisem,“ sõnab Nikolai-Vendla. „Kõigil on võimalik tunda end enesekindlalt, energiliselt ja kergelt. Tuleb lihtsalt alustada!“

8-nädalases heade toitumisharjumuste ja kaalulangetusprogrammis ootavad Sind:

  • õpetlikud toitumisalased videod

  • tervislikud retseptid

  • tugigrupp teiste osaleja näol

  • live videokohtumised toitumisnõustajaga

  • soovituslikud tooted ning sooduskoodid

  • toitumisnõustaja tagasiside

  • treening- ja joogavideod