Liis Leidma

Foto: Erakogu
Inimesed
10. märts 2023, 18:51

JULGED NAISED MEESTE MAAILMAS: „Ma kartsin, et mind vaadatakse imelikult nii õppima kui ka tööle kandideerides, sest olen naine.“ (1)

„Alguses kõhklesin ja venitasin, sest arvasin, et olen ainus naine, kes automaalri ameti vastu huvi tunneb. Tihti on naised ka tagasihoidlikumad ning kaalutlevamad ja muretsevad rohkem, kas nad saavad hakkama. Ent mehed võtavad seevastu murevabamalt ja julgemalt vastu uusi väljakutseid, isegi kui nad ei ole oma oskustes väga kindlad,“ julgustab automaalri abi Liis Leidma naisi end söakamalt proovile panema, kui vaid tekib soov end mingil alal teostada.

Tänapäeva ühiskonnas muutuvad soorollide piirid üha hägusemaks ning väga paljud naised tõestavad ennast edukalt positsioonidel, mis võisid veel mõni aasta tagasi tunduda vaid meeste pärusmaana. Siiski on veel pikk maa minna, et kohates autotöökojas, tarkvaraarenduses või robootika ettevõttes naistöötajat, üllatusest kulm ei kerkiks. Oma teekonda „meestemaailmas“ jagavad automaalri abi Liis Leidma ning tarkvara- ja simulatsiooniarendaja Karmen Silde. 

Edasi lugemiseks: