Ussikeeled

Foto: Kollaaž
Suhted
25. veebruar 2023, 09:30

„USSIKEELED“ | NAISED ENDAST JUMALANNAT OTSIMAS: ettevaatust, see on väga ohtlik jura

Ta lubab sinust teha jumalanna, äratada su naiseliku väe ning täita elu armastuse ja õrnusega. Kõik oleks ju kaunis, kui selle juurde ei sigineks lisaks: et sa saaksid isetult armastada oma meest. Et sa saaks ta tagasi enda juurde võita. et sa õpiks ennast alla suruma, et läbi selle saada õndsaks oma suhtes.

Kriiks!

Nüüd läks asi kiiresti hapuks. Jumalannadust või mistahes vaimsust, mis sind ülendab endas tunda pole ju paha, kuid kus nüüd see allumise jutt tuli? Need jumaliku naiselikkuse gurud, keda ka meie veeb täis on, on paraku vana hea patriarhaadi uued saadikud, kes jutustavad vana mantart – naine saab õnnelikuks enda minast loobudes, läbi armastuse, endast andes.

Praktiline elu on paraku tõestanud, et see on taas üks osa maailma vanimast võimumängust – kuidas naisi omal kohal hoida, nii et teistel oleks mugavam.

Armastus, mis algab läbi allumise ja enesest loobumise, ei saa olla taskaalus partnerlussuhte alus. See ei jäta ruumi iseenda armastamisele ega seetõttu ka elutervete instinktidele, mis on loodud selleks, et me suudaks ennast ja oma lapsi paremini kaitsta. See on enese veenmine, et me ikka mürgise karika kenasti välja valaksime, ilusasti serveeriksime ja siis ära sööksime.

Võite küsida, kas on siis nii halb pürgida selle naiseliku lihtsa õnne poole, mis koosneb andumisest? Üks Ussikeeltest on seda elu elanud. Kuula, kui hästi tal läks.

Kui sa tahad olla oma elu jumalanna, siis esimene asi ei ole endast loobumine. See ei ole ka muretsemine, ega sa liiga maskuliinne või mehelik pole. Meenutagem Tao yin ja yang sümbolit, mis näitab, et tasakaal sünnib, kui erinevad energiad voolavad üksteisesse. Kui aga sa näed vaeva, et hoida vaid üht energiat, on tulemuseks puhas seisak, kui mitte hullem.