Eha KruusFoto: Stanislav Moshkov
Inimesed
17. märts 2023, 14:56

TIIU PEATOIMETAJA VEERG | Tabatud küll, aga tahaks teada, mida täpselt (2)

Parem, kõigile, palk, inimeste, Eesti, kindel, rikas, julgelt, teeme, seisame, haridus, armastame, päästame, sinu, meie. Olen kindel, et neid sõnu oled nii sina kui oleme ka meie nüüdseks juba lõpmatuseni, võib-olla isegi tüdimuseni kuulnud, sest neid on valimisloosungites kõige sagedamini korratud. Oleme seegi kord kindlates kätes, Eestit päästetakse ja seda tehakse julgelt inimeste heaks.

Kõik kõlab uhkelt, aga keda siis neist ikkagi valida? Ostan jupi vorsti, on lihtne — paki peal on kirjas, mida ma täpselt saan ja eelnev kogemus ütleb ka midagi. Erakondadega võib olla nii eelnev kogemus kui ka kiri pakil ehk valimislubadused, aga saada ei pruugi ma ju lõpuks üldsegi seda. 

Seis on sama nagu nende kummaliste allatulistatud objektidega Ameerika kohal — tegu on tehtud, aga mida siis tabati —, kas Hiina luureõhupalli või maavälist ufot, on segane. Isegi, kui võimule saab teiste seas ka see partei, kelle poolt hääletasin, on selge, et kõigepealt tulevad  läbirääkimised ja see, mis sorti vorsti ma sealt koalitsiooni hakklihamasinast ja hilisema valitsemise käigus tekkivate lepete tulemusena saan, ma ju ei tea. 

Olen näinud, kuidas minu meelest kainelt majandav erakond kirjutab koos teistega kribinal-krabinal alla seaduse, mille järgi saab üks elanikkonnagrupp ebaproportsionaalselt kõrge igakuise hüve. Mul tõesti ei ole midagi selle vastu, et kolmelapselised saavad tublilt toetatud, aga lihtsalt tean, et riik ei saa kellelegi midagi anda, enne kui ta ei ole seda kelleltki ära võtnud. Ka Eesti päästmise laadis raha külvamine toob inflatsiooni ja maksutõusu, sinna pole parata. 

Seekordsed valimised erinevad eelmistest aga selle poolest, et kõik erakonnad on ühel meelel minu meelest praegusel ajal kõige tähtsamas: Ukraina peab võitma ja Eesti peab olema kaitstud. Edasi on olulised juba nii hariduse, meditsiini kättesaadavuse kui ka inimeste toimetuleku küsimused. 

Õiget otsustamist! Jutt sai kahtlev, aga mida rohkem teie vaadetega sobituv erakond hääli saab, seda vabamad käed tal on oma lubadusi täide viia. Iga hääl loeb!