VALIS TEISE TEE: Kaja tütrest sai ehte- ja rõivakunstnik. „Õmblen mantleid, kleite, pükse igale maitsele, sealhulgas meestele. Lauljaks pole ma kunagi ihanud saada.“ Kai kõrval istub vanem tütar Anette, viieaastane Elsa oli foto tegemise ajal lasteaias.

Foto: Remo Tõnismäe
Inimesed
17. veebruar 2023, 06:07

Varalahkunud laulja Kaja Kõlarit meenutab tema 70. sünniaastapäeva eel tütar Kai: „Ema oli võimeline minema lavale otse operatsioonilaualt ja valudes.“

Tahtejõuline, emotsionaalne ja otsekohene. Just selliste sõnadega meenutavad lähedased rängale haigusele alla vandunud lauljat Kaja Kõlarit tema 70. sünniaastapäeva eel.

Ema või isaga kontserdireisidel kaasas käimiseks oli Kai toona liiga väike, pealegi polnud laste kaasavõtmine kombeks ja välismaale minnes ju võimalik. Liiati viisid need alatihti väga pikaks kujunenud reisid ka väga kaugele.

„Vahel oli ta ära lausa kuu aega järjest,“ mäletab Kai. Ometi kõnetasid tüdrukut reisidelt toodud kingitustest hoopis enam ema õmmeldud riided. Näiteks jõulukingiks saadud ülimoekates neoonrohelisest, -roosast ja -kollasest kombineeritud talveriiete komplekt: vatipüksid, jope, müts ja kindad. Hiljuti ise rõivaste tehniliseks disaineriks õppinud Kai ei oska tagantjärele aimatagi, kust ema lõiked leidis või defitsiitset kangast hankis.

1985. aastal esines Kaja koos Radariga Kuubal. Ujumas käies sai kivi vastu puutudes tõsiselt viga vasaku käe küünarnukile tekkinud nahapinnast kõrgem sünnimärk, mida naine oli varem kosmeetiku juures tulemusteta „kõrvetamas“ käinud. „Linna peal käivad jutud, et mul on vähk, käsigi otsast ära lõigatud, surnud ja maha maetud,“ meenutab abikaasa Kaja saadetud ridu, mis olid mõeldud pigem üle võlli huumorina. Ometi just nii läkski.

Edasi lugemiseks: