EESKUJUDE JÄLGEDES: „Minu täielik iidol on olnud Evelin Võigemast. Mulle tundub, et meil on sarnane energia ja jõud. Imetlen ka Ülle Lichtfeldti, kuid ei saa mõistagi üle ega ümber oma isast Hannesest,“ tunnistab Saara Kaljujärv.

Foto: ERR
Kultuur
27. jaanuar 2023, 06:07

Hannes Kaljujärve tütar Saara võttis ülikoolist paberid välja, et keskenduda teatrile: „Isa on mu kõige suurem eeskuju.“ (6)

Uus meeleolukas telesaade „Laske mind lavale“ jälgib kuue noore mängulist ja katsumusrohket teekonda suurtesse teatrimajadesse väga kogenud näitlejate kaasabil.

Saara (22) pere on teatriga tihedalt seotud. Tema isa on näitleja Hannes Kaljujärv, vennad Rasmus ja Hendrik on arvestatavad tegijad. Vanem veli on tuntud näitleja ja noorem tunnustatud etenduskunstnik ning muusikaline kujundaja. Saaragi tahab nende jälgedes sammuda.

Praegu töötab ta Vanemuises publikuteenindajana ja teeb kaasa teatri kahes lavastuses: „Niskamäe naised“ ja „Armuleivasööja“. „Mul on praegu natukene aega olla iseendaga, telesaate salvestused just lõppesid, aga teater käib minuga kaasas,“ räägib ta. Neius on olnud südikat julgust teha kannapööre oma unistuste täide viimiseks.

Edasi lugemiseks: