Foto: Sten Semjonov
Inimesed
15. jaanuar 2023, 06:07

TÖÖÕNNETUS VIIS KALLE RATASTOOLI: „Unistan, et teen esimesed sammud abivahenditeta juba paari kuu pärast.“ (8)

Tööõnnetuse tõttu ratastooli aheldatud Kalle Kuldväli pole kunagi alla andnud. Ta unistab sel aastal taas iseseisvalt kõndimisest ja kogenud juhendajaga langevarjuhüppe sooritamisest.

Kalle (34) istub Rimi hüpermarketi kassas. Vasakukäelise mehe nobedad näpud piiksutavad kaupa lindilt läbi. Kõik on samamoodi nagu kõrvalkassades. Tihtilugu märkavad ostjad alles kraami kotti pannes samasse pargitud ratastooli. „See on minu mersu,“ tutvustab Kalle.

Saatuslik tööõnnetus

Ratastool on aktiivse mehe kaaslane olnud seitse aastat. Enne saatuslikku elukäänakut oli ta nagu noor ikka. Kasvas koos seitsme õe-vennaga, kodust sai kaasa tööarmastuse. Rimis alustas Kalle saalitöölisena – ladus lettidele alkoholi ja kuivaineid. Kui tuttav tegi ettepaneku Soome tööle tulla, võttis tarmukas mees väljakutse vastu, ent pooleteise aastaga mõistis, et edasi-tagasi sõitmine talle ei sobi.

Kalle asus ametisse metallifirmasse. „15. detsembril 2015 oli sombune ilm,“ meenutab ta saatuslikku päeva, kui katseaeg oli just läbi saanud ja suurtele veoautodele koormaid laaditi.

Edasi lugemiseks: