DARJA KELDER SATTUS TEKSADE JUURDE KOTTI VALIDES TÕELISSE RASKUSESSE: "Neid on nii palju, ei oskagi valida," tõdeb Darja ning otsustab usaldada stilist Anita Arsti maitset.Foto: Mati Hiis
Uudised
11. juuni 2001, 23:00

Trendikas daam käib sel suvel kandekotiga

Suvine kotimood soosib lausa argise välimusega kandekotte, mille muudab moekaks mäng erinevate materjalide, värvide ja mustritega. Sobiv kott on praktiline aksessuaar igale kleidile ja kostüümile.

Stilist Anita Arsti sõnul on selle suve lemmikuks kandekott - alates täisnahksest kuni boheemlasliku stiili juurde sobivate õlgede ja tekstiilini.

Möödunud suvel laialt populaarsust võitnud tikitud ja heegeldatud märsid on moepildist juba taandumas. "Litrite ja tikandite asemel tasuks eelistada tekstiilmustreid ja värvitud nahka," soovitab Anita Arst. Trendikaks kaunistuseks on kotist erinevat tooni või sootuks teisest materjalist kandid ja paigad.

"Millist kotti eelistada, see sõltub peamiselt sellest, mida keegi kandma peab," ütleb Anita Arst. "Ka liiga suur kott ja tühi kott on praegu soositud."

Igapäevaseks kandmiseks kotti otsides tasuks eelistada pehme kumera vormiga kandekotti, nn. baguette`i.

Samuti on moes nn. nõukogudeaegseid spordikotte meenutavad käekotid. Neid on kõige erinevamates suurustes ja mitmesugusest materjalist. Unustatud pole ka sportlikke daame - moodsad seljakotid on tõepoolest peened ja daamilikud.

Kotisangad on lühikesed või poolpikad, vähem kohtab pikka rihma ja puusal kõikuvat kotti. "Kostüümi ja klassikalise stiili juurde sobivad hästi nn. kirjaümbrik-kotid või mapilaadsed kotid, see tähendab rihmata," ütleb Anita Arst.

Pidulikul puhul sobiks kanda liistõhukest, kandekotist rangema vormiga kotti, millel metallraamkinnis.