Coach Siim Mihailov viib inimesed endaga metsa jalutama.

Foto: Erakogu
Eneseareng
13. detsember 2022, 16:23

NAISTELEHE PSÜHHOLOOGIATEEMALINE PODCAST ILMUB IGAL TEISIPÄEVAL

„MÕTTEKOHT“ | Eneseotsingud jalutuskäikudel looduses: „Metsas kaovad inimestel maskid kiirelt.“

„Metsas kaovad inimestelt maskid kiirelt ning nad suudavad väljendada ka oma kõige sügavamal peidus olnud mõtteid,“ on kogenud tänase Naistelehe podcast’i „Mõttekoht“ külaline coach Siim Mihailov, et metsas on inimene mitte see, kes ta tahaks olla, vaid see, kes ta päriselt on.

Psühholoogid kinnitavad, et metsas viibimine mõjub hästi nii inimese kehale kui vaimule. Millist mõju mets inimestele avaldab, teab Siim isiklikest kogemustest, sest viibis töö tõttu hulk aastaid peamiselt metsas. „Läks hulk aega, kuniks ma hakkasin nägema, mis minu ümber on. Kui alguses olid kõik puud ühesugused, siis järsku oli igaüks neist erinev,“ kirjeldab ta. Tuleb siinkohal lisada, et maal kasvanud Siimule ei olnud mets sugugi võõras keskkond.

Nii metsa kui inimese paremaks tundmaõppimiseks tuleb esmalt õppida märkama. Ometi on metsal võime panna inimest ka üsna lühikese ajaperioodi jooksul sügavuti endasse vaatama ning maski langetama. Mis vägi see ometi on? Ja miks üldse peaks tegelema enesearenguga, olgu siis koos arengutreeneriga või ilma, just looduskeskkonnas ning millist kasu on coach’ist, sellest värskes saates räägimegi.

Vestlust juhib Naistelehe toimetaja Silja Paavle.