Sisuturundus
8. detsember 2022, 14:45

Kas teadsid, et igasse koju saab lihtsa vaevaga tuua elava tule maagia?

Elav tuli on meie jaoks maagiline, peaaegu et müstiline. Paistab, et meie sees on midagi niisugust, mis tunneb elava tulega hingesugulust. Seega pole ka imestada, et võime kasvõi tundide viisi vaadata lõket või kaminatuld. Kahjuks ei ole võimalik igasse koju elavat tuld tuua… või siiski on?

Tulest kiirgav soojus ning toa seintel kaunilt tantisisklev valgus koos lõhnade ja helidega aktiveerivad kõik meie tajud. Elavat tuld vaadates anname enese teadmata tuleroaks kõik lõpuni mõtlemata mõtted, korrastamata tunded ja päeva jooksul peetud võitlused. Tänapäevases kiires maailmas on tule silmitsemine ideaalne viis, kuidas lõõgastuda ja end maha laadida.

Pärast tule silmitsemist on meie mõtted ja tunded hoopis tervemad ja puhtamad. Kõik liigne on justkui mõtete küljest lahti põlenud ja alles on jäänud vaid kõige olulisem. Mõne müstiku väitel puhastab elav tuli peale hinge ka toad, eemaldades sealt negatiivse energia ja vaimud.

Elavat tuld vaadates oleme avatumad uutele ideedele ja selles olekus võime olla väga loomingulised. Tulle vaatamine on sõna otseses mõttes lahtiste silmadega meditatsioon. USA-s läbiviidud uuringu järgi alandab see seisund isegi vererõhku.

Harvardi bioloog Richard Wrangham usub aga, et elav tuli kütab inimese aju. Inglise looduseuurija Charles Darwin pidas inimese võimet luua elavat tuld inimkonna üheks olulisemaks saavutuseks. Niisiis pole imestada, et elav tuli mõjub meile väga hästi.

Tänapäeval kulgeb inimeste elu aga hoopis teistmoodi. Suurem osa rahvast enam linnades ning elava tule asemel silmitsetakse hoopis teleri-, mobiili- ja arvutiekraani. Sinine valgus ei tee head ei silmadele ega ka tervisele üldpildis. Lisaks ei võimalda ekraanide vaatamine end liigsetest mõtetest ja emotsioonidest vabastada – pigem tekib neid aina juurde. Nii kipume olema ebameeldivalt suures sasipuntras.

Mida siis teha? Me ei saa lubada, et iga kortermaja elanik aknast korstna välja pistaks ja tulle vaatama hakkaks. Tegelikult on juba mõnda aega saadaval nutikas alternatiiv, mis jõuab ka üha rohkemate inimeste kodudesse.

Lahenduse pakub biokamin

Tõepoolest, biokamin on päris lihtne lahendus elava tule tuppa saamiseks. Sealjuures on see uskumatult mugav – ei mingeid korstnaid, küttepuude varumist ega tuha väljaviimist. Biokaminad kasutavad kütusena bioetanooli, mis põleb väga puhtalt ning eraldab õhku ainult süsihappegaasi ja veeauru nagu küünlatuli.

Niisiis saab praktiliselt igasse koju tuua elava tule! Miks mitte paigutada see diivanilauale, elutoa seinake või hoopis magamistuppa televiisori asemele? Sõltuvalt vajadusest ja ruumide disainist on võimalused lõputud. Otsustada on võimalik nii minimalistliku disainiga, modernsemate mudelite kasuks või valida hoopis klassikalisema joonega biokamin.

Biokamina võib paigutada ka toa keskele või kasutada seda köögi ja elutoa mõttelise eraldajana. Eriti efektse ja luksusliku tulemuse annab biopõleti tasapinna sisse paigutamine. Tänu erinevas mõõdus põletitele on isegi olemasolevast, kuid kasutuseta seisvast kaminast võimalik biokamin teha. Peale tubaste biokaminate on valikus ka terrassile ja koduhoovi paigaldatavad biokaminad.

Biokamina soetamine on imelihtne, kuid samas pikk samm hubasema kodu ja tasakaalukama meele suunas. Seda eriti veel härdal jõuluajal!

Kauneid hetki lähedaste seltsis!

Vahur Värav
www.elavtuli.ee
www.facebook.com/elavtuli