Kogemusnõustaja ja personaaltreener Madis Laos.

Foto: Erakogu
Eneseareng
29. november 2022, 18:37

NAISTELEHE PSÜHHOLOOGIATEEMALINE PODCAST ILMUB IGAL TEISIPÄEVAL

„MÕTTEKOHT“ | MADIS LANGES PÄRAST KOOLIKIUSAMIST SÜGAVASSE DEPRESSIOONI: „Mustast august on võimalik välja tulla. Väikeste sammude kaupa.“

„Alati on lootust, ära anna kunagi alla! Ela võib-olla alguses üks päev korraga ja võta enda heaolu nimel ette väikeseid samme,“ julgustab kogemusnõustaja Madis Laos tänases Naistelehe podcast'is „Mõttekoht“ enda eest hoolitsema ka kõige mustemas augus asudes. Koolikiusamise ohvriks langenud mees ei tahtnud aastate eest voodistki välja tulla, nüüd innustab teisi elama ja endaga tegelema.

Väikeste sammude all mõtleb Madis enda kehaga tegelemist, sest see, et keha eest hoolitsemine aitab ka vaimu tugevdada, on sulatõsi. Madis teab, millest räägib. Ta elas koolikiusamist üle nii, et langes sügavasse depressiooni. Sellest väljatuleku esimene samm oli ema kutse lihtsale jalutuskäigule. Et tunne oli pärast seda nii hea, hakkasid vahemaad tasapisi pikenema, Madis hakkas treenima jõusaalis ning tegeles kulturismiga.

„Alguses oli raske, aga lõpuks muutus enda liigutamine sama automaatseks kui hammaste pesu,“ naeratab mees. Ja mis kõige parem: kõik see aitas tublisti enesehinnangut parandada ning oma unistuste poole püüdlema hakata. Nüüdseks tegutseb Madis kogemusnõustaja ja personaaltreenerina ning süstib elamise indu teistelegi.

Mida võib ühe noore inimesega teha koolikiusamine, kuidas välja tulla tõsisest depressioonist, millised on sellel teel tagasilöögid ja millest alustada, kui on soov end liigutama asuda, sellest kõigest värskes saates räägime.

Vestlust juhib Naistelehe toimetaja Silja Paavle.