Balenciaga moemaja kampaaniapilte lastest, kelle käes olevad karukujulised kotid on kaunistatud seksuaalaktides kasutatavate aksessuaaridega (vasakul), on avalikult tauninud moemaja üks reklaamnägudest Kim Kardashian (parempoolsel pildil), kes on silma torganud mitmeid ekstravagantseid Balenciaga kostüüme kandes.

Foto: Kollaaž (Kuvatõmmis/Instagram/diet_prada, Vida Press, Reuters/Scanpix)
Ilu ja mood
1. detsember 2022, 13:09

LAPSMODELLID JA SADOMASO?! Kuidas tuntud moemaja endale vee korralikult peale tõmbas ja kuulsad toetajad kaotas

Pidevalt hullumeelsete ideedega moelavadele pürginud Balenciaga on fännide ja kriitikute arvates läinud lõplikult üle piiri. Balenciaga tunnistab küll viga, kuid veeretab süü osaliselt ka teiste peale. Millega on moemaja nüüd hakkama saanud ja kuidas on nad veel silma paistnud?

103 aastat tagasi asutatud Balenciaga moemaja on alates 2015. aastast silma jäänud üpriski veidrate ideedega, mis on pannud inimesi mõtlema, mida tähendab mood ja kunst ning millal minnakse üle piiri. Seda on aidanud kuvandada Gruusia päritolu 41aastane moekunstnik Demna, kes on brändi kunstiline juht. Just tema käe all on sündinud viimase aja kõige vastuolulisemad ja probleeme tekitavad otsused. Viimased kaks on aga moemajale vee peale tõmmanud.

Edasi lugemiseks: