Foto: Martin Ahven
Inimesed
30. november 2022, 06:27

KAS TULEB TUTTAV ETTE? Riho Sibulaga kuulsa dueti „See päev on teel“ laulnud Anne Värvimannist on saanud vandeadvokaat (2)

Varalahkunud Riho Sibulaga laineid löönud duetti „See päev on teel“ laulnud Anne Värvimannist on tänaseks saanud vandeadvokaat.

Tallinna linnavalitsuse kõrval asuva PRIORE advokaadibüroo särasilmne sekretär palub meid veidi Vabaduse väljakule avanevate suurte akendega nõupidamissaalis end sisse seada, kui erkkollases jakis Anne (45) meid juba tervitama tuleb. Kuigi tema Riho Sibulaga kahasse lauldud hiti menust on möödas enam kui veerandsada aastat, tuleb tänu muusikavideole tema nägu vägagi tuttav ette.

Käis isegi Eurovisionil ära

Ega Anne Rihoga hiljem kohtunud olegi kui vaid laulu salvestusel ja video tegemisel. Lauluvõistlusel „Kaks takti ette“ osalenud nooruke lauljanna jäi meelde žüriis istunud Jaak Joalale, kes laulu arranžeerinud Priit Pajusaarele Annet soovitas.

Laulmisega oli Anne tegelnud aastaid. Menuki salvestamise ajaks lõppes just tema teekond tütarlastekooris Ellerhein ja lisaks kuulajate meeli raputanud duetile võis teda veelgi lavalaudadel näha. Näiteks Oslos peetud Eurovisionil laulis ta Maarja-Liis Ilusale ja Ivo Linnale „Kaelakee hääles“ tausta.

„Põnev oli näha, kuidas suure lauluvõistluse masinavärk töötab,“ meenutab naine. Aasta hiljem peetud Eurolaulu konkursil esitas Anne laulu „Aeg“ koos Maarja-Liisi ja Hanna-Liina Võsaga. Maarja sõitis „Keelatud maaga“ Dublinisse, „Aeg“ jäi võistlusel seitsmendale kohale ning Anne otsustas eluplaani muuta.

ARMASTAB MUUSIKAT SIIANI: Mõned laulud on Anne hobi korras isegi salvestanud, aga raadiojaamadest ei kuule neid ilmselt kunagi. (Martin Ahven)

Edasi lugemiseks: