AEG LENDAB: „Mõne keika võib mu 25. lava-aasta puhul teha, aga otseselt aastaid lugeda pole minu jaoks praegu küll tähtis,“ lausub õitsvaimas eas Kaire.

Foto: Stanislav Moshkov
Inimesed
27. november 2022, 08:00

25 AASTAT LAVAKARJÄÄRI | „Alles nüüd olen endaga rahu leidmas!“ Kaire Vilgats õppis kujuteldavaid miinuseid plussiks tegema (3)

„Tore, aga hirmus ka,“ lausub palavalt armastatud lauljanna Kaire Vilgats meenutuse peale, et tänavu täitub tema suurele lavale astumisest veerandsada aastat.

Aastalõpp, mil muu rahvas seilab puhkuse- ja jõululainel, tähistab muusikutele aasta vingeimat töörabamist. Teistsugune ei tule see ka Kairele (46), sest palju on kollektiive, bände ja muid koosseise, milles ta kaasa lööb. Eesti moodi väikeriigis pole teisiti mõeldavgi. Juba detsembri algul võib Kairet taas laulmas näha, sest Valge Gospeli kontserdisari saab taas hoo sisse. Gospelmuusika on alati naise suur armastus olnud, eriti kui seda tehakse Maikeni eestvõttel sedavõrd suure pühendumuse ja kirega.

„Meile (Karl-Erik Taukar, Ott Lepland, Tanja Mihhailova, Eleryn Tiit ja WAF koor – V. L.) endale kangesti meeldib, sest palju on mitmehäälset laulu, võimsat koori,“ rõhutab Kaire. Ega sarja asjata Eesti võimsaimaks laulusõuks tituleerita.

Kui gospellaule esitatakse juba kuuendat korda, siis ega Kaire teisigi traditsioone murra. Lisaks paljudele muudele projektidele ootab järjekordne „Eesti laulul“ osalemine ning koos kooliõe Dagmar Ojaga jõulu- ja aastavahetuspidudel Suurte Tüdrukutega rahva oimetuks tantsitamine. Törtsu seesmist pinget lisab sellele kõigele tõik, et uusversioon kultusfilmist „Siin me oleme!“ Vilgatsiga (aga just nii kutsuvad teda sõbrad – V. L.) Sohvia Veski ehk Kohviveski rollis ootab ekraanile pääsemist loodetavasti üsna pea.

Edasi lugemiseks: