Foto: Sten Semjonov
Inimesed
6. veebruar 2023, 15:35

Täna avalikustas president Alar Karis riiklike teenetemärkide saajad. Et Rutt Kotke oli üks neist, taasavaldame 23.11.2022 ajakirjas Naisteleht ilmunud loo.

TEENETEMÄRK 2023 | Üle 30 aasta lapsi sõidutanud koolibussijuht Rutt Kotke pälvib presidendilt tunnustuse: „Tahaksin seda tööd teha niikaua, kui lastakse.“

„Kui istun roolis, siis tunnen, et olen vaba kui lind. Nii hea on olla,“ tõdeb Rutt Kotke. 54aastase sõidustaažiga proua on jätkuvalt sadulas ja veab igal argipäeval Vasta mõisakooli õpilasi.

„Ärkan 5.30 ja 6.30 istun sanga,“ räägib Maarja kabeli naabruses elav Rutt. „Tere hommikust!“ ütlevad esimesed õpilased talle mõni minut pärast kella seitset. Nii mõnelgi mudilasel kulgeb sõit pooleks unemaailmaga. „Mul on üks poiss lasteaiast peale esiistmel istunud. Näen, kuidas ta peaaegu igal hommikul mul siin küllalt varsti tukub.“

Kord juhtus nii, et abikaasa Valter vedas lapsi kooli ja märkas koju jõudes, et nende hiiglase kasvu koer käitub veidralt, tiirutab väsimatult ümber bussi. Seal magas üks poiss. Kui põnni kosutav uni otsa sai, viis Rutt ta ilusti kooli. See, kes armastab oma tööd, ei tee suurt numbrit edasi-tagasi sõitmisest või ootamisest.

Edasi lugemiseks: