„HOMMIKUSÖÖK TIFFANY JUURES“: George Peppard, Audrey Hepburn (keskel) ja Patricia Neal 1961. aastal valminud kultusfilmis. Võtete kõrvalt võitles Patricia poega tabanud raske haigusega.

Foto: Vida Press
Inimesed
23. november 2022, 20:37

RASKE SAATUS: kultusfilmis „Hommikusöök Tiffany juures“ kaasa teinud staar elas üle neli suurt tragöödiat

Täna 32 aastat tagasi suri kirjanik Roald Dahl. Märkimisväärse osa oma elust oli menukate raamatute autor abielus USA filmitööstuse legendi Patricia Nealiga.

Enam kui 70 filmis mänginud Patricia karjäär sai hoo sisse 1949. aastal, mil tema partneriks oli hilisem Ameerika Ühendriikide president Ronald Reagan.

Näitlejanna tuntumad osatäitmised olid filmides „Päev, kui maailm jäi seisma“ (1951), „Hommikueine Tiffany juures“ (1961), „Hud“ (1963) ja „Läänerindel muutuseta“ (1979). Võrratute rollide eest viis naine koju Oscari, BAFTA auhinna, Kuldgloobuse ja veel mitu mainekat tunnustust.

Suurbritannias Walesis sündinud Norra päritolu kirjanikuga kohtus Patricia näitekirjaniku Lillian Hellmani korraldatud pidulikul õhtusöögil. Aasta oli siis 1951. Rohekaspruunide silmade ja võluva naeratusega pruunipäisel kaunitaril oli selleks ajaks selja taga skandaalne armuafäär Hollywoodi nõutuima meesnäitleja Gary Cooperiga, pealesunnitud abort ning ühiskonna avalik hukkamõist. Näitlejanna avalik materdamine päädis viimaks filmimekast lahkumisega ja suundumisega Broadway teatrilavale. Ju aitaski valusat minevikku kõige paremini unustada hoogne seltskondlik elu.

Edasi lugemiseks: