Ussikeeled

Foto: Kollaaž
Suhted
12. november 2022, 09:30

„USSIKEELED“ | MIKS NAISED VALETAVAD? Põhjused on hullemad, kui sa arvatagi oskad

Eks me ole paljud sellega kokku puutunud – ikka lipsab pisuke vale üle huulte. Mõni võib seda nimetada tõe alternatiivseks vormiks, teine kolmandaks vaatenurgaks, kolmas lihtsalt loomingulisuseks. Kuidagi on levinud, et naistel tuleb seda kuidagi sagedamini ette. Seda kinnitab justkui ka rahvasuu igasuguste spontaansete purtsatuste järgi foorumites: „naised, miks te valetate!“

Tegelikult, kui vaadata maailmas tehtud uuringuid, ei valeta naised sugugi rohkem kui mehed. Pigem vähem ja saamatumalt. Mehed valetavad raha nimel ja selleks, et naisi voodisse saada. naised keerutavad, vassivad ja põiklevad – ning jah – otsesõnu valetavad – märksa tumedamal põhjusel.

Turvalisus.

Enamus naisi valetab selleks, et päästa või säästa ennast või oma perekonda, enamasti lapsi. „Mu abikaasa on kohe siin.“ „Ma olen abielus ja pole sinust huvitatud.“ „Ma pean hommikul vara ärkama ja seetõttu lahkuma.“ „Mul pea valutab.“ Osad neist on saanud klišeedeks ja naljadeks, mille rääkijad ei saa aru, kui valusad traumad võivad seal taga olla. Või millised väärkohtlemisalged.

Kuula meie saadet, me räägime valetamisest, pajatame vahepeal lõbusamaid ja siis veidi tõsisemaid lugusid.

Me räägime olukordadest, kus valetamine on hädavajalik. Kuid juttu tuleb ka situatsioonidest, kus valetamine on nii väär kui üldse olla saab.

Kuula saadet ja jaga tagasisidet, kas kommentaariumisse või kirjuta meile: [email protected]!