LEIA SARNASUS: Pääru Oja kodumaist sügist nautimas ja transnaise Ninjana peagi kinodesse jõudvas filmis „Suur noos“.

Foto: Kollaaž (Rauno Volmar, Stellar Film)
Kultuur
9. november 2022, 14:17

Uues filmis transnaist kehastav Pääru Oja: „Kui sain teada, et olen valitud sellesse rolli, ei mõelnud ma hetkegi.“

Võimalus uut kogeda ja õppida on Pääru Oja jaoks olnud näitlejatööga paratamatult kaasnev, ent nauditav osa. Omajagu tuli õppida ka transnaise rolliks peagi kinodes linastuvas komöödias „Suur noos“.

Pääru (33) on rahul, et otsustas paari aasta eest lahkuda Eesti Draamateatri koosseisust ja sukelduda vabakutselisena filmimaailma. „Kõige rohkem igatsen sõpradega jutuajamisi ning kalleid kolleege Aleksander Eelmaad ja Indrek Sammulit. Kuid ka neid pole enam seal, kõik on teisiti,“ lausub näitleja. Aeg-ajalt saab igatsus siiski võitu ja siis läheb Pääru endiste kolleegide juurde kohvile.

Rahvusvahelised projektid

Vabakutselise elu on muidugi hoopis teistsugune, sest nüüd peab endale töö ja sissetuleku tagamiseks ise aktiivne olema. Mullu noortele filminäitlejatele mõeldud Bruno O’Ya preemia võitnud Pääru räägib, et mõnel nädalal saadab ta filmiloojaile lausa neli enesetutvustusvideot, viimasel paaril nädalal pole aga ühtegi teele pannud. Oma osa on selles, et mehe päevad on sisustatud detsembris VAT teatris esietenduseni jõudva Aare Toikka lavastusega „Heli häving“, Päärul on seal Hennessi Schmidti kõrval täita teine pearoll.

Selline aktiivne casting’utel osalemine on end praegu igal juhul ära tasunud ja siinsete vaatajateni on jõudnud juba mitu rahvusvahelist filmiprojekti, kus Päärul kanda mitmeid rolle. Kõigest pooleliolevast mees lepingute tõttu mõistagi kõnelda ei saa, kuid näiteks sai teda tänavu näha Netflixi ajaloolises telesarjas „Viikingid: Valhalla“ mängimas Arne Gormssoni.

Edasi lugemiseks: