„Hoidke end!“ soovitab hingehoidja Raili Hollo ja on lahkelt valmis ulatama abikäe neile, kes soovivad oma hinge eest hoolt kanda.

Foto: Erakogu
Eneseareng
1. november 2022, 20:46

NAISTELEHE PSÜHHOLOOGIATEEMALINE PODCAST ILMUB IGAL TEISIPÄEVAL

„MÕTTEKOHT“ | „Hingehoidjal pole surnutega midagi teha, hingehoidja aitab elavail elada.“

 „Järelikult ei ole nii halb, et hingehoidja saadeti. Kuni inimene elab saab hingehoidja temaga tegeleda,“ on Raili Hollo vastanud kohkuinuile, kellega teda kui hingehoidjat vestlema on saadetud. „Hingehoid on elavale inimesele toeks olemine,“ kinnitab ta tänases Naistelehe podcast’is „Mõttekoht“.

Hingedest, hingede hoidmisest ja hingehoiust räägitakse enamasti rohkem hingedepäeva paiku. „Sellel on oma põhjus,“ teab hingehoidja Raili Hollo. Kuid hingedeajal, ja mitte ainult, ei peaks mõtlema vaid lahkunuile. Ka elavate hinged vajavad hoolt ja hoidmist. „Võtta aega endale ja mõelda oma väärtuste üle – need tegevused on inimese elus väga olulised, miks mitte lausa igapäevaselt,“ räägib Raili. Ja hingehoidjast on sellel teel kõvasti kasu, sest tema oskab oma õpitud teadmisi kasutades aidata inimesel näha suurt pilti ning aitab inimesel elada.

Kes on hingehoidja ja kust teda leida, millal võiks mõelda tema vastuvõtule pöördumisele, miks ja kuidas iseenda ja oma lähedaste hinge eest hoolt kanda ning mis valmistab praegu inimestele muret, sellest tänases podcast’is räägimegi.

Vestlust juhib Naistelehe toimetaja Silja Paavle.