ARVET EI PEA: „Ma pole see, kes kirjutab üles, et täna oli see või teine etendus, ja loeb neid siis kokku. Ma ei tea, kui palju ma üht, teist või kolmandat olen mänginud. Ent teatris on töötanud kolleege, kes selliseid asju täpselt teadsid. Neilt võis alati küsida.“

Foto: Martin Ahven. Meik: Mare Bachman
Inimesed
4. november 2022, 12:55

70. sünnipäeva tähistav Anne Paluver: „Usun, et saatus on olemas. Aga kõrvalekalletega, sest me ise saame seda mingil moel muuta.“

„Mul puudub karjainstinkt,“ sõnab 70. sünnipäeva eel näitlejanna Anne Paluver. Alati iseteadev, endiselt rahva poolt armastatud.

„Just ükspäev mõtlesin oma vanusest. Viiekümneseks saamine mind eriti ei loksutanud, kui olin üle 30, pidin mõtlema, kui vanaks ma sain, ja keegi ikka jõudis meelde tuletada. Aga 70 ajab mind närvi. Mulle ei meeldi, ma ei taha. Ma pole kunagi juubelit pidanud. Eriti veel mingi tükiga. See on mulle olnud täiesti vastuvõtmatu. Seista austamisõhtul laval ja kuulata, küll sa oled vahva ja tore ... Kiitus ei meeldi mulle, ma ei usu ühtki kiitust! Tean ise, kui halb või hea ma olen,“ mõtiskleb haruharva intervjuusid andev näitlejanna Naistelehele antud intervjuus.

Reedene tärmin muudab asja. Seetõttu heidame koos pilgu minevikku ja olevikku ning mis annab selleks parema võimaluse kui tähestik? On ju iga tähe taga mõni oluline märksõna või seni kuulmata lugu.

Edasi lugemiseks: