Sergei keset Mehhiko kaktusemetsa.
Inimesed
20. november 2022, 12:54

Akrobaat Sergei Fatkin (88) räägib oma lapsepõlvest ja hilisemast elust, kui ta töötas koos Jüri Druusiga (1940-1986) ENSV Riikliku Filharmoonia estraadiosakonna heaks. Moskva käsul lennutati neid üle maailma, isegi riikidesse, kuhu enne polnud astunud ükski nõukogude artist. Mälestused on kirja pannud Urve Liik.

MEHHIKO MULJED | Armunud tüdrukud nutsid ja salateenistus punus võrku

Järgmine riik, mida 1968. aastal Ladina-Ameerikas külastasime, oli Mehhiko. Meie programm oli liidetud olümpiamängude kultuurikavaga, milles osalesid teiste hulgas sellised maailmakuulsad lauljad nagu Louis Armstrong (1901-1971), Sylvie Vartan (78) ja Johnny Hallyday (1943-2017). Olime väga uhked, et meie taset peeti nendega samaväärseks. Tutvusin ka nende mängude hõbemedalimehe, tõstja Jaan Taltsiga (78). Jaan on tõsine sportlane, kellega olen kohtunud ka aastaid hiljem. 

Mehhikos külastasime asteekide muuseumi, kus nägime sealset huvitavat kultuuri, päikesepüramiide ja muid ehitisi. Käisime vaatamas härjavõitlusi. Ka meil endal tuli esineda võitlusareenidel, need olid meile seal saali eest. 

Edasi lugemiseks: