Jõulud | Sisuturundus
9. november 2022, 12:19

Lapse aju areneb kõige kiiremini esimesel kolmel eluaastal: kuidas saab LEGO DUPLO mängukomplekt pisikest toetada?

Kõik vanemad soovivad enda lastele parimat – et nad kasvaksid suureks ja nutikaks ning naudiksid oma elu. Parim on õpetada lapsi läbi mängu ning seetõttu tasub leida pisikestele inimestele arendavaid mänguasju.

Alustada tasub juba varakult, sest lapse aju areneb kõige kiiremini just esimesel kolmel eluaastal. Sealjuures on 90% lapse ajust arenenud viiendaks eluaastaks. Varajases lapsepõlves näevad lapsed maailma läbi rõõmu ning mängimine on ülioluline osa arengust. Cambridge’i ülikooli teadlane dr Christine O’Farrelly on nentinud, et varajased baasoskused lapsepõlves on vundament, kujundamaks hilisemas elus keerukamaid ja olulisemaid oskusi.

Koolis ja lasteaedades õpitakse palju, kuid suur osa oskusi omandatakse väljaspool klassiruumi. Nendeks on mitmed 21. sajandi emotsionaalsed oskused, mis aitavad lastel olla oma edasises elus õnnelikumad ja enesekindlamad. LEGO DUPLO mänguklotsid on ideaalsed niisuguste oskuste omandamiseks.

Üks olulisemaid omadusi, mida LEGO DUPLO klotsid arendavad, on loovus. Ka meie koolisüsteem liigub rohkem sinna suunda, kus ei ole ainult õiget või valet vastust. On erinevad vastused, oluline on loovus ja oskus lahendusi näha. Väikesed lapsed on eriti loovad, kuid õnnetuseks lükkavad täiskasvanud selle osa tihtipeale aina sügavamale sisse. Laps ei julge enam loov olla. Tegelikult on loovus tulevikus ja tööelus ülimalt tähtis ning annab eeliseid.

LEGO DUPLO klotsidega mängimine aitab kaasa laste eneseväljendusoskusele – nad saavad aru, et ei ole valet viisi, kuidas mängida. Nii pea, kui lapsed mõistavad, et nende ees on suur maailm koos rohkete võimalustega ja nad saavad teha kõike, mida vähegi ette võivad kujutada, saavad alguse ka suured teod. Kui lapsepõlves loovad nad oma lugusid LEGO DUPLO klotsidega mängides, siis sama teevad nad ka tulevikus. Aga lihtsalt reaalses elus.

LEGO DUPLO klotsidega ehitamine tõstab ka enesekindlust. Iga kord, kui neil õnnestub leida lahendus ja ehitada midagi põnevat, tõuseb põnni enesekindlus. Ja see kõik algab kahe klotsi kokku panemisest…

Samas õpetab mängimine ka vastupidavust ja seda, et kõik ei lähe alati nii nagu plaanitud. Ometi saavad nad seda kõike õppida mängu ohutus keskkonnas, mitte laias maailmas üksinda.

LEGO DUPLO klotsid on läbimõeldult kujundatud erinevateks mängukomplektideks. Pole vahet, kas sinu lapsele meeldivad printsessid, loomad või autod, igal juhul leiab LEGO DUPLO valikust midagi sobivat. Oluline on eelkõige jälgida, et soetaksid lapse eale sobivad klotsid. Muuseas, paljud LEGO DUPLO komplektid on kujundatud konkreetsete oskuste omandamiseks – näiteks loomade häälte ja nimetuste õppimine, värvide ära tundmine või numbrite lugemine.

Tegemist on ka suurepärase jõulukingitusega – põnn tunneb rõõmu ägedast kingist ning vanem samal ajal sellest, et pakkus lapsele arenemisvõimalusi. Jõulude eel on kõige populaarsemad LEGO DUPLO komplektid:

Auruvedur. Auruveduriga on lihtne mängida! Tänu funktsiooni „Lükka ja sõida“ mootorile saavad rongijuhiks hakata ka lapsed – väike lüke ette- või tahapoole paneb rongi liikuma ja peatamiseks tuleb sellest vaid kinni haarata või see rööbastelt tõsta. Aita lapsel viis värvilist aktiivklotsi rööbastele asetada, et kus tahes signaali anda, tulesid sisse ja välja lülitada, peatuda ja tankida, suunda muuta ja rongi peatada. Rongimängu teeb koolieelikute jaoks lõbusaks LEGO DUPLO komplekti kuuluv rongijaam, kivisöekallur, kaks DUPLO kujukest, loomakujuke ja lihtne mänguraudtee.

Aasia metsloomad. Komplekt pakub koolieelikutele ja lapsevanematele palju võimalusi koos seiklemiseks. Tutvuda saab täiskasvanud elevantide ja elevandibeebidega, pandade ja tiigritega, ahvidega, lindudega… Komplektis on isegi heliga klots, mis mängib realistlike helisid ja loomahääli. See on üksikasjalik koopia Aasia loodusest, kus elavad kohalikud loomad, kasvavad taimed ja puud ning kuulda saab realistlikke helisid.

Tuletõrjedepoo ja helikopter. See on suuremõõtmeline mängukomplekt, kus on palju lahedaid detaile ja köitvaid funktsioone, mis innustavad alates 2-aastaseid lapsi mängule. Järjekordne teguderohke päev tuletõrjedepoos, mil igav ei hakka!

Tuletõrjemeeskond libistab end liutorust alla, hüppab „lükka ja sõida“ tuletõrjeautosse ning asub tulede vilkudes ja sireeni huilates suure tõstukse kaudu teele. Helikopter tõuseb katuselt õhku, et samuti missiooniga liituda. Kui päästetööd on möödas, on aeg teha tuletõrjeharjutusi, nautida väljateenitud pitsat ja lõpuks puhata. Et olla homme valmis uueks teguderohkeks päevaks!

Paku oma lapsele rõõmu ja arenemisvõimalusi ning kingi talle LEGO DUPLO mängukomplekt!