Ussikeeled. ÕL raadio.Foto: Tiina Kõrtsini
Suhted
15. oktoober 2022, 09:30

„USSIKEELED“ | ETTEVAATUST, LAPSED: oled sa kindel, et kunagi järeltulijaid ei taha? (5)

Esimese asjana aga vabandus – me tõesti pole segi kamminud end ega hakanud titemantrat esitama. Kui sa lapsi ei taha ja oled endas kindel, on see endiselt väga okei ja sinu enda asi, mida ei pea kellelegi kaitsma, seletama ega põhjendama. Kuid – kui sa ei ole kindel?

Seekord räägime „Ussikeeltes“ otsusest järeltulijaid saada. Stuudios on meie kolmas ussikeel Johanna, kes tavaliselt puldi taga nuppe keeramas. Räägime valusal teemal – mis siis, kui sa ei tea, kas saada lapsi? Tundub, nagu oleks kogu ühiskond jagatud nagu laseriga kaheks – kas pluss või miinus.

Mõistetav, natuke rase ei saa olla ja laste teemadel peaks olema selgus. Kuid selge on aga seegi, et inimesed muutuvad elu jooksul ja otsused, mis langetati ühel ajahetkel, ei pruugi aastaid hiljem enam pädeda. On vägagi okei oma arvamust muuta, sest elu muudab meid ning ümbritsevat.

Mis siis teha, kui hilisemas elus ikkagi võibolla sooviks oma järeltulijat, aga siis võibolla enam ei saa? Mis on siis variandid? räägime adopteerimisest ja kunstlikust viljastamisest. Puudutame ka varem saadetest läbi jooksnud teemat, mis juhtub kui saad lapsed täiesti valedel alustel ning rikud sellega oma elu.

Kuula ja räägi kaasa: [email protected].