EHITAJAHINGEGA MUUSIK: Kundasse sõites Toomas autos muusikat ei kuula. „Panna muusika lihtsalt tapeediks, seda oleks liiga palju. Kui kuulan muusikat, siis kindla põhjusega: kas ma tahan sealt õppida. Kuulan jutusaateid, kui midagi ei tule, keeran Soome kanalile.“

Foto: Krõõt Tarkmeel
Inimesed
5. oktoober 2022, 07:45

TÄNA ON ÕPETAJATE PÄEV! Tippkitarrist Toomas Vanem õpetab Kunda lapsi pilli mängima: „Öeldakse, et 99% on tööd ja 1% annet, aga mina jagaksin selle ringi – 70/30.“ (1)

Hinnatud kitarrist Toomas Vanem näeb pakkumistes võimalusi. Aastaid tagasi tekkis mõte maale elama minna ja sellest sügisest peab ta muude toimetuste kõrvalt ka kitarriõpetaja ametit Viru-Nigula muusikakoolis.

Toomas on kitarri mänginud oma 40 aastat ja mees soovib enda oskusi ning teadmisi kellelegi edasi anda. Viru-Nigula muusikakoolis on tal õpetada kuus eri vanuses last. „Igaüks neist on isesugune, ma ei saa kõigile õpetada ühe ja sama meetodiga, kõik nad on erinevad indiviidid. Pean minema nende maailmapildi sisse, kuidagi sinna mahtuma ja neid kõnetama.“ Toomas pakub enda sõnul neile raamistikku. Ta ei saa öelda, et mängigu teine nii või naa, aga ühte rõhutab õpilastele küll – harjutamise rutiin on ülimalt vajalik. „Öeldakse, et 99% on tööd ja 1% annet, aga mina jagaksin selle ringi – 70/30,“ lausub ta.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99