VISSARIONI SÕNA: „Miski ei toimu juhuslikult vaid seepärast, et kätte on jõudnud õige aeg. Järelikult teistmoodi teil välja ei tulnud. Mis siis ikka, liikuge edasi,“ kõlab Siberi prohveti õpetus.

Foto: Vikipeedia
Inimesed
31. oktoober 2022, 22:22

„Ühel päeval prohvet naaseb!“ Kuigi Viimase Testamendi Kiriku juht Vissarion istub kolmandat aastat vangis, ei ole tema järgijad usku kaotanud (8)

Eestis kogusid Vissarion ja tema õpetus tuntust 2012. aastal valminud Arbo Tammiksaare ja Tuuli Roosma ülimenuka teleseriaaliga „Meie aasta Siberis“. Hiljem valmisid veel samanimeline raamat ja dokumentaalfilm „Kristus elab Siberis“.

Vene müstiku ja Viimase Testamendi Kiriku juhi Vissarioni kodanikunimi on Sergei Torop. Krasnodaris sündinud mees kasvas koos ema ja võõrasisaga üles Siberis. Pärast sõjaväeteenistuse läbimist asus ta elama Minussinskisse ning töötas liikluspolitseinikuna aastani 1989. Seejärel kaotas ta töö.

Aastal 1991 „sündis“ Sergei uuesti Vissarionina, tagasi tulnud Jeesus Kristusena. Tema usundis on õigeusu elemendid ühendatud budismi, apokalüptilisuse, kollektivismi ja ökoloogiliste väärtustega.

Prohveti järgijad elavad Lõuna-Siberis Krasnojarski krai Kuragino rajoonis, umbes 4000 neist elab 30 külas Vissarioni residentsi Päikeselinna lähedal.

Milline on aga igapäeva elu Päikeselinnas?

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99