MESIKEELNE JUTT: Armukelmid on peibutanud paljusid eestlannasid. Ka need sõnumid on saadetud just eesti naisele, kes aga mesijutust hoolimata vedu ei võtnud.

Foto: Kollaaž (2 × Vida Press, väljavõtted vestlustest)
Eesti uudised
23. september 2022, 10:00

Laastav petuskeem: kelmid koorivad ohvritelt kümneid tuhandeid eurosid

EESTLANNAD ARMUKELMIDE VÕRGUS: pettur õngitses üheaegselt raha kahelt sõbrannalt, naised mõistsid seda tagantjärele (10)

„Hiljem muutusid tekstid lohakaks ning kohati absurdseks, ning ma sain aru, et midagi on väga mäda,” räägib armukelmi püünisesse sattunud naine. Milliseid skeeme petised kasutavad? Ilmselgelt on need mõjuvad, sest armuuimas eestlannad on viimastel aastatel kandnud armukelmidele sadu tuhandeid eurosid, et päästa neid väidetavatest „hädaolukordadest“. Hiigelsummadeks võetakse kiirlaene ning nende tagasimaksmiseks omakorda võlgu. Kui petturitel raha käes, haihtub „armastav mees“ kui tina tuhka.

Viiekümnendates Kristel teab, et Instagramis ja Facebookis saadavad sõbrakutseid ka kahtlase taustaga isikud, kuid „see mees„ hakkas temaga möödunud aasta lõpus suhtlema otse Messengeris ning sulaselges eesti keeles. „Ta väitis, et tal on eesti juured. Esimesed kirjad olid üsna korrektses eesti keeles. Ta tundus sümpaatne ja tegi muidugi ülevoolavaid komplimente. Ka nimi oli eesti oma, Marek Nigul,“ räägib Kristel.

Mehel Facebooki kontot polnud, seega ei saanud Kristel ka tema päritolu kontrollida. „Ta väitis, et on elanud 17 aastat Londonis. Töötas väidetavalt laevafirmas ning oli kaks nädalat merel ja kaks nädalat kodus. Naine oli väidetavalt vähki surnud,” räägib Kristel.

Vaba ja vallaline Kristel tutvustas ennastki, misjärel soovis mees suhtlemist jätkata e-kirjadega. „Et töö tõttu ei saavat ta suhelda Messengeris. Ta pani ka paika, et ilmast ja pidudest ei soovi rääkida. Alguses olin talle armas sõber, aga üsna kiiresti selle kuu aja jooksul, mil kirjutasime, hakkas ta mind armastama,” meenutab Kristel.

Tol hetkel polnud Kristelil veel õrna aimugi, et see on tüüpiline petuskeem.

Edasi lugemiseks: