TASUB PROOVIDA: Treener Karl-Joosep Volmerson (paremal) kutsub tantsima neidki, kes pole seda varem proovinud: „Kui olla liigselt harjunud mugavuse ja turvalisusega, hakkab inimene umbrohtu kasvama!“ Miks mitte teha see sammuke mugavustsoonist välja just peo- või rahvatantsutrennis?

Foto: Kollaaž (Martin Ahven, Vida Press, Eugen Schröder)
Eesti uudised
13. september 2022, 14:00

KAS IGAST PÄNTAJALAST SAAB TANTSULÕVI? Tipptreenerid annavad nõu, kuidas eesti mees saab hurmata kuumade puusanõksudega (1)

Kas ütlus, et eesti mees on tantsulõvi, on vaid sarkasm? Või tegelikult nii ongi? „Oma sõpruskonna meestele soovitan alati, et võtke ennast kokku, õppige ja siis tantsige oma naistega, kui neil on selline soov. Sest kui te ise seda ei tee, siis võib ju juhtuda, et nad lähevad ja tantsivad hoopis kellegi teisega!“ soovitab tantsuõpetaja Helen Klandorf-Sadam.

„Mina jõudsin tantsimiseni põhikoolis. Võibolla isegi veel varem ja suuresti oli eeskujuks mu perekond. Kui olin umbes viie- või seitsmeaastane, siis meil oli traditsiooniks muusika saatel liigutada ning just sedaviisi ennast väljendada,“ räägib 25aastane Karl-Joosep Volmerson, keda on tantsupisik saatnud pea terve elu.

Karl-Joosep käis põhikoolis sõutantsus ja hiphopis. Keskkoolis tuli sisse aga väike paus. „Fookus kadus lihtsalt ära ning tantsust olulisemaks muutusid hoopis muud küsimused. Näiteks finants- ja poliitikateemad. Pärast keskkooli reisisin aga Argentiinasse ning seal kohtusin Argentiina tangoga,“ jutustab Karl-Joosep Volmerson, kes õpetab nüüd seda tantsustiili ka Tallinnas Centro de Tango Estonia tantsuklubis.

Argentiina pealinnas Buenos Aireses toimuvad Volmersoni sõnul igal päeval tantsuõhtud. „Inimesed tulevad lihtsalt kokku. Ükskõik, kas nad on kurvad, rõõmsad, õnnetud või muud. Tantsu kaudu saavad nad väljendada oma emotsioone. Argentiinas on see tavaline, et mehed-naised saavad restoranis kokku ning suundutakse tantsuplatsile ennast väljendama,“ räägib ta.

Volmerson sattus reisil olles Argentiina tango proovitundi. „Ma lihtsalt julgesin sinna minna. Üldsegi on mehed seal julged kõike proovima ja ka eksima,“ tõdeb ta.

Aga miks paljud eesti mehed tantsusaali pelgavad?

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99