Koit Toome.

Foto: Remo Tõnismäe
Inimesed
10. august 2022, 06:30

DEPRESSIOON SAI SELJATATUD | Koit Toome: proovin nüüd elu täiel rinnal nautida, tegelen lastega, lisaks on mul esimest korda elus tekkinud hobid! (4)

„Kui 40aastaseks sain, mõistsin, et tuleb hakata ise ka elu nautima, õppida ennast lõdvaks laskma,“ lausub armastatud laulja Koit Toome, kes pärast depressiooni seljatamist on õppinud aega maha võtma.

Koit (43) lausub, et isegi tema ema ütles mõni aasta tagasi, kui poja aastaid kestnud rabamist, ühelt esinemiselt teisele tormamist, väsimust ja magamatust kõrvalt nägi, et nüüd tuleks ehk paus teha. „Oled loonud perele ilusa kodu, kus on alati tore olla, aga sa ei saa seda ju ise üldse nautida,“ imestas ema.

„Siis käis mu peas krõks ära. Nüüd proovingi ise täiel rinnal elu nautida, kas siis meie kenas kodus lastega tegeldes või mitte midagi tehes. Lisaks on mul esimest korda elus tekkinud hobid!“ rõõmustab laulja siiralt.

Muusik möönab, et vabakutselisena on kihutavalt rongilt äkitselt maha hüpata keeruline, eriti kui kalender on aastajagu ette esinemisi täis pikitud. Lisaks pidev vastutus inimeste eest, kelle sissetulek temast sõltub – bändikaaslased ja helimehed peredega. „Ega vabakutselisel kindlust ole – kui tööd on, tuleb seda teha,“ on reegel lihtne.

Ent neli aastat tagasi hakkas mehele üha enam tunduma, et esinemislust kaob.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99