MUUSIK KATRIN LAIDRE: „Kui mõtlen sellele, kes olen praegu ja kes ma olin varem, siis olen mõnikord imestanud, kui vähe on minus aja jooksul muutunud. Mingi teadmine, väärtused ja tunne on sama, aga värve on juurde tulnud.“Foto: Robin Roots
Inimesed
8. august 2022, 10:22

MUUSIK KATRIN LAIDRE, OMA ELU FRUKT JA KUNINGANNA: „Kahetseda saab vaid seda, mis tegemata on jäänud!“ (1)

Ansambli Naised Köögis muusik ja lugude kaasautor Katrin Laidre (46) leiab, et elus on palju juhuseid: kellega ja kus sa kokku saad, kas ja kuidas klapid. „Kui õnnestub sellest juhuste kaardipakist oma inimesed üles leida ja nendega ühise loominguni jõuda, on elu täiuslik.“

Sõidan Katriniga (sõpradele lihtsalt Kati) kohtuma Viljandimaale Päikesemäe tallu läbi lämmatava kuumuse. Päevinäinud auto puhib vapralt võrratute vaadetega maastikel kord üles, kord alla. Õnneks on Kati saatnud mulle foto taluni kulgevast rohtunud teest, mis paistab viivat maailma lõppu. Kui lõpuks õuele veeren, seisab ta juba Päikesemäe künkal ja viipab mulle õrna naeratusega. Sätin end väliköögi pingile mõnusalt istuma, taamal siristavad häälekalt linnud. Oleme keset metsikut loodust otse vanajumala seljataga. Kati peseb maasikaid, sätib lauale kohupiimakorvikesi ja keedab kohvi jaoks vett.

Avalikku tähelepanu Kati ei ihalda ei elus ega laval. Ta eelistab olla taustajõuks, kes bändi asju korraldab ja kullipilgul jälgib, et kõik sujuks. „Ma lasen nendel särada, kellele see meeldib. Olen loomult introvert, aga muidugi meeldib mulle laval olla ja pärast kontserti südamest tulevat aplausi kuulda. Mulle meeldib selle nimel vaeva näha,“ ütleb Kati, keda näeb laval põhiliselt karmoškat mängimas ja laulmas, kui vaja, mängib ta ka ukulelet, bassi, kannelt ja kitarri.

„Kõik algab laulude loomisest, ei, tegelikult elukogemusest ja inspiratsiooni leidmisest ka argipäevas,“ parandab Kati öeldut. Ta jätkab:

Edasi lugemiseks: