MINEVIKUGA RAHU TEINUD: Pamela ütleb, et enam ta väga palju minevikus ei sorgi. „Me ei saa lõpuni jääda ketrama lapsepõlvetraumadesse ja veel hullem – esivanemate taakadesse. Lõpuks on küsimus: kas tahad elada või kogu aeg tuhnida minevikus ja nendes valudes? Mul on see etapp läbi käidud ja väga sinna ei lähe, kui just käesoleval hetkel midagi üles ei kerki.“Foto: Stanislav Moškov
Inimesed
26. juuli 2022, 08:26

Teejuht ja joogaõpetaja Pamela Maran: „Elame maailmas, kus jahime iseennast väljaspool iseennast.“

Pamela Maran (34) on joogaõpetaja, raamatute autor, lugude jutustaja ja kirjastaja. Aga Pamela on ka nähtus, fenomen. Ja mis selle nähtuse juures veel eriti paeluv on: ta on nii tavaline. Kõigi oma inimlike tunnete, kogemiste ja läbielamistega.

Ainus tegevus, mida Pamela praegu tööks võib nimetada, on ajakirjade kirjastamine – oma väikese tiimiga on naine juba aastaid kokku pannud reisiajakirja Traveller ja teisi väljaandeid. Pamela on õppinud ajakirjandust ja suhtekorraldust, magistrantuuris ka teletööd.

Endiselt on hetki, mil Pamela muretseb, kuidas majanduslikult hakkama saab, ent aastatega on tal tekkinud suur usaldus elu vastu. „Ma kasvasin vaestes oludes, elasime viiekesi 50 ruutmeetril. Isa oli kirikuõpetaja, ema orelimängija – võib arvata, et me väga laialt ei elanud. Lisaks oli mentaliteet, et raha ei ole, me ei saa midagi lubada. Kui seda kogu aeg korrutatakse, saadki aru, et oled vaene, ja kasvad selle teadmisega üles,“ kirjeldab ta.

Möödunud aasta pakkus naisele suure ja vajaliku eluõppetunni – poole aasta pikkuse depressiooniperioodi.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99