Sisuturundus
1. juuli 2022, 10:18

Kutse Põltsamaa kirikusse tänuüritusele „Me hoiame nõnda ühte…“

Vaimne vastupanu ja rahva ühtehoidmine rasketel aegadel võib korda saata imesid. Üks neist imedest oli Põltsamaa kiriku varemetest ülesehitamine pärast II maailmasõda.

Põltsamaa kiriku taastamine kõige rängemal okupatsiooniajal õpetaja Herbert Kuurme eestvedamisel ja kogukonna ühisel jõupingutusel – ainult annetustest – oli omamoodi vabadussamba rajamine ajal, mil Vabadussõja ausambad hävitati ja paljud pühakojad muudeti ladudeks ja garaažideks.

Pommitatud kiriku varemetest ülesehitamine andis rõhutud ja kannatavale eesti rahvale julgust ja lootust.

Julgust ja vaimujõudu oleme üheskoos väljendanud ka nüüd Ukraina sõja päevil, seda vajame praegu enam kui veel mõni aeg tagasi.

Mõeldes eesti rahva vastupanule rõhujate võimule Põltsamaa kiriku taastamisel ja Põltsamaa kirikuõpetaja Herbert Kuurme mälestusele, kutsume Teid 15. juulil 2022 kell 13 Põltsamaa kirikusse tänuüritusele „Me hoiame nõnda ühte…“.

Üritusel on lubanud kõnelda Eesti Vabariigi president Alar Karis, Tartu Ülikooli rektor Toomas Asser, EELK Peapiiskp Urmas Viilmaa, Põltsamaa koguduse õpetaja Markus Haamer ja Põltsamaa Vallavolikogu esimees Reet Alev.

Muusikat teevad ansambel Vox Clamantis, Põltsamaa muusikakooli õpilased jt.

Põltsamaa muuseum seab üles näituse.

Sissepääs sündmusele on vaba, esinejad ja korraldajad tasu ei oota. Eesmärgiks on hoida kogu rahvana nõnda ühte!

Tänuürituse korraldajad on Pirita Kloostri Sõbrad, EELK Peapiiskopi Kantselei, EELK Põltsamaa kogudus ja Põltsamaa vald.

Vaata lisaks SIIT!