POLE VÕÕRAKS JÄÄNUD: Elol on endiste kolleegide seas hulgaliselt sõpru ja naine on oodatud külaline ka uudistetoimetuse üritustel.

Foto: Tiina Kõrtsini
Inimesed
30. juuni 2022, 09:29

ARMASTATUD UUDISTEANKUR ELO ELLERMAA TÖÖKOHAVAHETUSEST: „Tundsin, et olen lukus ja hakkan läbi põlema.“

Kui „Terevisiooni“ pikaaegne uudisteankur Elo Ellermaa otsustas möödunud sügisel teleekraanilt lahkuda, tabas see paljusid ootamatu ja üllatusliku uudisena. Mis juhtus, Elo?

2010. aastal lõpetas Sõle põhikool tegevuse ja Elo jäi tööta. Inglise keele õpetaja tõlketööd kuivasid samuti suures mahus kokku. „Mõtlesin, mida edasi teha? Oli suur majanduskriis ja ametit leida keeruline.“ Filoloogikutsega naine kandideeris muu hulgas ka ERRi majandustoimetajaks, kuhu ta lõppvoorus valituks ei osutunud. Samas tehti pakkumine alustada uudistetoimetuses teisel ametipostil.

Elo töötas kõik need 11 aastat väsimatult, oli „Terevisiooni“ hommiku-uudiste, „Aktuaalse kaamera“ ja kultuuriuudiste toimetaja ning ankur. Läbi sinise ekraani külastas ta kodusid sama päeva hommikul ja õhtul. Eetrikordade järgi võib arvata, et koormus oli meeletu.

Murdepunkt, mis pani Elo lahkuma, tuli varakevadel. „Tajusin, et seisan lihtsalt paigal,“ räägib Elo (37). Iga saabunud koroonalaine näis justkui uus, aga samade teemadega kordussaade. Mullu kevadel saabuski murdepunkt – naisel oli isiklikus elus seoses kahe väga lähedase üliraske haigusega keeruline aeg ja igapäevased uudised enam ei sütitanud.

Edasi lugemiseks: