AEGA PANUSTADA: „Pere on mul toetav, puudust pole ma kannatanud. On vähe võitlusi, mida mul enda eksisteerimiseks on tulnud pidada. Mul on aega panustada nendesse asjadesse ühiskonnas, mis peaks olema paremini,“ ütleb Hanna.

Foto: erakogu
Inimesed
1. juuli 2022, 06:07

EKSPERIMENDID SOOGA: „Kuigi ma olen bioloogiliselt naine, pole mul kunagi olnud tahtmist seda eksponeerida.“

Artist-aktivist Hanna Kannelmäe ei tunne puudust naiselikuks olemisest või ka mehelikuks olemisest. „Ma olen nagu beež lõuend,“ ütleb ta ise.

Hannat (35) on kaunis keeruline kuskile kasti lahterdada. Et kes ta siis on. Ta eksperimenteerib soo ja seksuaalsusega, käsitleb oma keha kui instrumenti. Teda võib näha demonstratsioonidel nõrgemate eest seismas – olgu selleks loomade õigus, päästjate palk või rahu Ukrainas. Aeg-ajalt kehastub ta drag-kuningaks ja võtab laval šovinistliku meestegelase rolli. Mingil hetkel on Hanna ka tavaline pangatöötaja ja kallim oma elukaaslasele.

Äsja tuli ta Tartust, kus toimus marss LGBT õiguste eest. Hanna tähistas seal koos mõttekaaslastega 30 aasta möödumist homoseksuaalsuse dekriminaliseerimisest Eestis, samal ajal küsides, miks pole Eestis ikka veel abieluvõrdsust. Hanna pidas pärast marssi ka kõne, suts varem vedas ta sama egiidi all drag-töötuba, kus juhendas naisest meheks muundumise protsessi ja astus ise peojuhina üles drag-kuninga rollis. Pole just liiga tavapärased nädalalõpu tegevused.

Seksuaalsus

Hanna end liiga tavaliseks ei peagi.

Edasi lugemiseks: