Lugejakiri

Lugejakiri | Ema ja sotsiaaltöötaja: lastetoetuste suurenemine survestab maksumaksjat, aga saajad muutuvad veel lodevamaks (10)

LISA KOMMENTAAR

Tellimus2. juuli 2022, 11:17
Kust tulevad need tellimusartiklid? Ref teeb rumala otsuse ja kohe artiklid, et haiglat pole vaja. Ref ei taha lastetoetusi tõsta ja kohe artiklid, kuidas totused teevad emad vaeseks või laisaks jne Kui ref teeb otsuse, et palku ei tohi riigis enam tõsta ja wnergiahondade tõusu kompenseerida, sest see ei aita inflatsiooni pidurdada, siis tulevad artiklid, et olemegi paksud ja peaksime vähem sööma. Tule taevas appi! Kelle jaoks on riik?
Hämmastav2. juuli 2022, 11:07
Ma ei tea, kas inimene on ikka pädev sotsiaaltöötajana töötama. Miks ta ei kaardista, kes tegelikult abi vajab? Aknarobotit ja muud kallist kraami ikka väikese lapsetoetuse tõusu pealt ei osta. Kui tõuseb 40 eurot lapse kohta. Praegu jutt 20 eurost. Mis rikkuse see majja toob, et võin jalad seinale visata. Suurperes laste kasvatamine on töö ja isegi kui toetus tuleb suurem kui mõne inimese palk, siis ju selge, et 2 palgaga pole võimalik hinnaralli tingimustrs lapsi toita ja katta. Kadrdus on sotsiaaltöötaja kupli kummuli lükanud. Tema ei sünnitaks kolmandat ja tore on - see ongi isiklik valik.
Ei2. juuli 2022, 10:02
mingeid toetusi rohkem. Lastele riigipoolt 50 euri taskuraha ja kõik. Laps ei ole mingi äriprojekt ja suured toetused süvendavad lodevust. Peab ette mõtlema kas suudetakse lapsele võimaldada elamisväärne elu enda vahenditest.
juku2. juuli 2022, 09:12
Toetust maksta ainult neile lapsevanematele kes oma lapsi ise kasvatavad.Kui inimene on vaimse puudega siis temale ei tohi mingit lastetoetust maksta.
töökohti paluks maakeskustesse!2. juuli 2022, 08:18
Õigesti öeldud. Tekkis selline ilming aga enamasti harimatusest ja tööpuudusest. Põhiharidusega sa ikka kuskile normpalgale ei saa, loevad isikuomadused, geenid, psühholoogiline taust, kasvukeskkond. 90% määrab see su saatuse, kui sa just mingi eriline erand pole---mõtlen sel teemal ühe viletsast perest pärist naisele, kel vennad-õed lastekodust "paha peal", aga kes ise munsterdas ennast tänu heale välimusele väikest viisi modelliks, sattus "mehe peale", pääses korraks välismaale, sai kaks h e a d abielu ja on igati "vee peal". Vbl keegi mäletab...Nipet-näpet-raha ei paranda olustikku.
Lyna2. juuli 2022, 07:48
Tõsi ta on. Tahetakse saada aga ise midagi vastu anda mitte. Elust on väärastunud arusaam.
???1. juuli 2022, 23:00
Toetusi peab tõstma ja lapsi on vaja, sest kes muidu maksavad need võlad tagasi, mis praegu riigijuhid võtavad praegu ?!?
Vanaema1. juuli 2022, 21:20
See osa peredest, kes sotsiaaltöötaja juurde jõuab, on kaduvväike. Kes töötab, see töötab nagunii edasi kui lastetoetused kasvavad, mitte ei lahku töölt. Toetuste kasv oleks abiks Eesti niigi väikeste palkade juures.
Juhanes1. juuli 2022, 21:19
Kui perel ei ole raha toidu ostmiseks, siis aitab tasuta koolitus. Kui puudub võimalus lastele riideid osta, siis loomulikult on otstarbekas laps saata tasuta huvikooli. Ja kui sa sellisest Reformierakonna poliitikast aru ei saa, siis saadame su tasuta nõustamisele. Ei usu, et ükski ema või sotsiaaltöötaja sellist juttu ajaks, pigem erakonna noortekogu auahne liige.
Juula2. juuli 2022, 08:16
Olen nelja lapse ema. Töötan õpetajana. Näen iga päev järjest rohkem selliseid lapsi, kes on sünnitatud just nimelt järjest kasvavate toetuste saamise eesmärgil. Järjest rohkem näen lapsevanemaid, kes lapse kooliealiseks saades, otsivad koole, kus oleks õpilaskodu! Selleks, et saaks lapse nädalaks kuskile ära saata. Ise on nad reeglina kodused. Need emmed teavad täpselt, kui palju on neil "õigus" saada igasuguseid toetusi, ja saavadki... Aga sageli maksab õpetaja omast taskust selle lapse ekskursiooniraha, sest "emme" ostis just uue telefoni või pani uued ripsmed ja tal pole lapse jaoks raha.